Δεν διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ τις πληροφορίες για σύσκεψη των θεσμών χωρίς την Ελλάδα

Ούτε επιβεβαιώνουν αλλά ούτε και διαψεύδουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών τις πληροφορίες ελλήνων ανταποκριτών περί μυστικών συναντήσεων των εκπροσώπων των θεσμών, σε Ρίγα και Ουάσιγκτον, χωρίς την παρουσία ελλήνων εκπροσώπων.

«Εάν βρέθηκαν, καλώς βρέθηκαν, μήπως και αποφασίσουν μια κοινή γραμμή απέναντι στην Ελλάδα», σχολίασαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο κύκλοι του ΥΠΟΙΚ, ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup στην πρωτεύουσα της Λετονίας.

Τόνισαν δε πως «ο βασικός λόγος καθυστέρησης της διαπραγμάτευσης είναι η απουσία κοινής γραμμής» από την πλευρά των εταίρων πιστωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να επιτευχθεί εντός του Απριλίου μια ενδιάμεση συμφωνία που θα εξασφαλίζει την εκταμίευση κάποιας υπο-δόσης στήριξης για τη χώρα μας.

Την ίδια ώρα, ανώτατος παράγοντας της ευρωζώνης, ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι οι εταίροι θα προσπαθήσουν στη Ρίγα να έλθουν σε συμφωνία με την ελληνική πλευρά για τη δημιουργία ενός είδους «οδικού χάρτη» βάσει του οποίου θα κινηθεί τις επόμενες ημέρες η Ελλάδα ούτως ώστε ως το ερχόμενο Eurogroup, της 11ης Μαΐου, να έχει συμφωνηθεί μια «κρίσιμη μάζα» μεταρρυθμίσεων που θα επιτρέψει την εκταμίευση των δανείων που η Αθήνα έχει λαμβάνειν.

Παρά ταύτα, υπογράμμισε ότι όπως έχει πολλάκις αποδειχτεί οι ημερομηνίες-σταθμοί δεν έχουν ως σήμερα διευκολύνει τα πράγματα και συνεπώς καλόν θα ήταν να αποφεύγονται.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ