Εμμένει σε πολιτική προσέγγιση για συμφωνία το Μαξίμου

Σε «πολιτική προσέγγιση» των εκκρεμοτήτων με τους δανειστές εμμένει η κυβέρνηση, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group βρίσκονται σε εξέλιξη στο Παρίσι. Την ελληνική πλευρά εκπροσωπούν οι Γιώργος Χουλιαράκης, Νίκος Θεοχαράκης και Έλενα Παναρίτη.

Στη σκιά και των αμερικανικών πιέσεων να κλείσει ταχύτατα η διαπραγμάτευση με τους εταίρους, από το Μαξίμου δήλωναν ότι για τα «τέσσερα αγκάθια» (εργασιακές σχέσεις, ασφαλιστικό, αύξηση του ΦΠΑ, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας) απαιτείται πολιτική προσέγγιση, και δεν είναι θέμα τεχνικών συνομιλιών (Brussels Group).

«Πηγαίνουμε με εξειδικευμένες προτάσεις... Θα πείσουμε για την αποτελεσματικότητά τους για να επιτευχθεί κάποιου είδους απεμπλοκή, έστω μερική, μέσα στην εβδομάδα» ανέφεραν χαρακτηριστικά από το Μαξίμου ενόψει του Eurogroup της 24ης Απριλίου, ενώ η ρευστότητα του ελληνικού δημοσίου και της οικονομίας εξαντλείται.  

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου κάλεσε πάντως την Παρασκευή τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να συμβάλει στην εξεύρεση λύσης το ταχύτερο, παρουσιάζοντας ένα λεπτομερές πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων στους διεθνείς πιστωτές.

Οι λύσεις είπε «δεν βρίσκονται με ρητορική και ομιλίες, αλλά με σκληρή τεχνική δουλειά». Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε προτρέψει την Αθήνα να δείξει ότι «θέλει να βοηθήσει τον εαυτό της».

Οι δηλώσεις της Ουάσιγκτον έχουν προκαλέσει την έντονη δυσφορία της Αριστερής Πλατφόρμας, όπως διεφάνη και από τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη στον ΣΚΑΪ.
Πηγή: skai.gr