Η Φινλανδία πρέπει να ετοιμαστεί για «δύσκολες πολιτικές αποφάσεις» για την Ελλάδα

Η Ελλάδα δεν αποκλείεται να υποχρεωθεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη εάν δεν υλοποιήσει όσα έχουν συμφωνηθεί στο Eurogroup, ώστε να λάβει τα «παγωμένα» χρήματα στήριξης, όπως μεταδίδει η φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat, επικαλούμενη το περιεχόμενο ενός μυστικού υπομνήματος που ετοίμασε το υπουργείο Οικονομικών της Φινλανδίας, με ημερομηνία την 27η Μαρτίου.

Το φινλανδικό ΥΠΟΙΚ φέρεται να προειδοποιεί πως έως τον Ιούνιο ενδέχεται να πρέπει να ληφθούν «πολύ δύσκολες πολιτικές αποφάσεις» για την Ελλάδα, ακόμα και για το αν η χώρα μας μπορεί να παραμείνει μέρος της νομισματικής ένωσης.

Σύμφωνα πάντα με την «Helsingin Sanomat», στο υπόμνημα αναφέρεται πως η φινλανδική κυβέρνηση πρέπει να προετοιμαστεί ακόμα και για πτώχευση της Ελλάδας πριν το τέλος του Ιουνίου.

Το φινλανδικό ΥΠΟΙΚ φέρεται να επισημαίνει επίσης πως η χώρα μας δικαιούται να λάβει περαιτέρω χρηματοδοτική βοήθεια μόνο εφόσον εφαρμόσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που έχει συμφωνηθεί.

Έως τώρα δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση της φινλανδικής κυβέρνησης για το δημοσίευμα.

Εάν οι πληροφορίες της «Helsingin Sanomat» επιβεβαιωθούν, θα αποδεικνύει πως ένα από τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο Grexit.
Πηγή: skai.gr