Συνάντηση Λαγκάρντ-Βαρουφάκη την Κυριακή στην Ουάσιγκτον

Συνάντηση με την διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, θα έχει αύριο Κυριακή στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ.

Αντικείμενο της συνάντησης, που θα γίνει ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών, θα είναι το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση.

Τη Δευτέρα, ο κ. Βαρουφάκης θα έχει συναντήσεις και με αξιωματούχους του ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον. Συγκεκριμένα θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Οικονομικών για τις Διεθνείς Υποθέσεις Νέιθαν Σιτς, ενώ αργότερα θα έχει συνάντηση με την Κάρολιν Άτκινσον, σύμβουλο του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα επί διεθνών οικονομικών θεμάτων και εθνικής ασφάλειας.

Η συνάντηση Βαρουφάκη-Λαγκάρντ έρχεται τέσσερις ημέρες πριν Μεγάλη Πέμπτη, οπότε η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει στο ΔΝΤ δόση περίπου 450 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας έχει διαβεβαιώσει πως η κυβέρνηση έχει τα ταμειακά αποθέματα για να πληρώσει το Ταμείο και ταυτόχρονα να καταβάλει τους μισθούς και τις συντάξεις που θα πρέπει να πιστωθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, η κ. Λαγκάρντ έχει διατάξει την προσωρινή ανάκληση των τεχνικών ομάδων του ΔΝΤ που βρίσκονται στην Αθήνα, λόγω της πολύ μικρής προόδου στις τεχνικές διαβουλεύσεις. Ωστόσο, το δημοσίευμα έχει διαψευστεί τόσο από το Ταμείο όσο και από το ΥΠΟΙΚ.

Υπενθυμίζεται πως μετά την έγκριση της πρώτης ελληνικής λίστας μεταρρυθμίσεων από το Eurogroup, στις 24 Φεβρουαρίου, το ΔΝΤ είχε προειδοποιήσει πως δεν θα είναι δυνατή η επιτυχής ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης εάν η διαπραγμάτευση περιοριστεί στο περιεχόμενο της λίστας.
Πηγή: skai.gr