Κλείσιμο

«Μπλόκο» στην επιστροφή του 1,2 δισ. ευρώ που διεκδικεί η Αθήνα

Μπλόκο στην επιστροφή του 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ που διεκδικεί η Αθήνα από τα χρήματα που επέστρεψε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, βάζει η διοίκηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Διάσωσης.

Εκπρόσωπος του Μηχανισμού, μιλώντας λίγο μετά τη συνεδρίαση του Euroworking Group, τόνισε ότι νομικά δεν υπάρχει καμία υπερπληρωμή από το ΤΧΣ στον EFSF, ενώ ανάλογη δήλωση έκανε και ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου οικονομικών.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Μάρτιν Γιέγκερ τόνισε ότι δεν βλέπει το λόγο αυτή τη στιγμή να αποδεσμευθεί το 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ οι Financial Times μεταδίδουν πως η Ελλάδα συγκάλεσε τηλεδιάσκεψη του EWG για να συζητηθεί το θέμα αλλά και για να γίνει μία πρώτη συζήτηση επί της λίστας των μεταρρυθμίσεων που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, τα μέλη του EWG αρνήθηκαν να εξετάσουν την προσωρινή λίστα, προτρέποντας την ελληνική πλευρά να συζητήσει πρώτα με τους θεσμούς.

Νωρίτερα, πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι η συζήτηση στο EWG έγινε σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα. εποικοδομητικό κλίμα.

Πηγή: skai.gr - Νίκος Φιλιππίδης