Κλείσιμο

Πιθανός «πάγος» σε προεκλογικές υποσχέσεις για οικοδόμηση εμπιστοσύνης

Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να αναστείλει την εφαρμογή ορισμένων προεκλογικών υποσχέσεων ώστε να οικοδομηθεί αμοιβαία εμπιστοσύνη με τους εταίρους της, δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε παράλληλα πως θα ήταν χρήσιμο εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επεδείκνυε απέναντι στην Ελλάδα την ίδια ευελιξία που επέδειξε το καλοκαίρι του 2012, δηλαδή όταν άρχισε η σταδιακή αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων.

Υπενθυμίζεται πως η Αθήνα ζητά από την ΕΚΤ την αύξηση του υφιστάμενου πλαφόν των 15 δισεκατομμυρίων ευρώ, για να διευκολυνθεί η κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας μας.

Ο ΥΠΟΙΚ εξέφρασε πάντως την πεποίθηση πως η Αθήνα και οι εταίροι-πιστωτές θα καταλήξουν σε συμφωνία για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων έως τις 12 Απριλίου.

Επισήμανε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν προτίθεται να παραβιάσει μονομερώς τους κανόνες της ευρωζώνης, διευκρίνισε όμως πως θα είναι διαφορετικό εάν η Αθήνα επιδιώξει συνεργασίες για την αναθεώρησή τους.

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης επαναβεβαίωσε πως η Ελλάδα δεν επιζητεί λύση εκτός ευρωζώνης, διευκρινίζοντας πως η λύση για τα προβλήματα της χώρας μας θα πρέπει να βρεθεί εντός ευρωζώνης.

«Στην κυβέρνηση ομολογούν ότι γκρέμισαν κάθε εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα. Για να την αποκαταστήσουν, παίρνουν τώρα πίσω τις προεκλογικές τους υποσχέσεις. Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα…», σχολιάζει δηκτικά με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Πηγή: skai.gr