Σόιμπλε: Μόνο ο Βαρουφάκης θεωρεί ότι δεν χάθηκε χρόνος - επικοινωνεί διαφορετικά

«Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ο μόνος υπουργός στο Eurogroup, που θεωρεί πως δεν έχει χαθεί χρόνος» δήλωσε σκωπτικά την Τρίτη μετά το ECOFIN o υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Είχαμε μόνο μια μικρή συζήτηση για την Ελλάδα, όλοι συμφωνήσαμε ότι τίποτε δεν επετεύχθη» σχολίασε δε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 


«Ο Βαρουφάκης έχει διαφορετική μορφή επικοινωνίας – αποκόμισα "λανθασμένη εντύπωση" τού είπα ότι αυτή η μορφή επικοινωνίας ήταν "νέα" για μένα» πρόσθεσε.

Ο Γερμανός υπουργός προειδοποίησε ότι «δεν θα δοθεί άλλη βοήθεια στην Ελλάδα έως ότου οι διεθνείς πιστωτές της χώρας συμφωνήσουν ότι έχει εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της για την προώθηση μεταρρυθμίσεων».

«Η Ελλάδα πρέπει να συνομιλήσει με τους θεσμούς για να εγγυηθεί ότι το Μνημόνιο Κατανόησης εκπληρώνεται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε σε δημοσιογράφους. «Μόνον όταν εκπληρωθεί αυτός ο όρος υπάρχει μια πιθανότητα να υπάρξει μια εκταμίευση από το πρόγραμμα» πρόσθεσε.

Νέα επίθεση στον Γιανη Βαρουφάκη εξαπέλυσε στο μεταξύ την Τρίτη η Bild, με αφορμή ένα ντοκιμαντέρ με παλαιότερες δηλώσεις του ότι «έξυπνοι άνθρωποι στις Βρυξέλλες, στην Φρανκφούρτη και το Βερολίνο γνώριζαν από το 2010 ότι η Ελλάδα δεν θα πλήρωνε ποτέ τα χρέη της.»

Τη συμφωνία που επετεύχθη στη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας και την έναρξη των τεχνικών συνομιλιών ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς χαιρέτισε πάντως ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ.

Η αντίδραση του Νίκου Παππά

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του υπουργού επικρατείας, Νίκου Παππά, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Γερμανός υπουργός είναι ο βασικός υποστηρικτής των αποτυχημένων πολιτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη και είναι σαφές ότι η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας, έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση.

«Οι σημερινές του δηλώσεις είναι επίσης σαφές ότι απευθύνονται στο εσωτερικό και εσωκομματικό του ακροατήριο», συνεχίζει ο κ. Παππάς αναφέροντας ότι αυτές οι δηλώσεις είναι «ασύμβατες τόσο με τη θεσμική θέση που κατέχει ο κ. Σόιμπλε όσο και με την προσδοκία που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη για εξεύρεση μιας νέας λύσης».

«Η εμμονή και η επιμονή του σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το ύφος είναι ασύμβατες με την πορεία προς μία ενωμένη και δημοκρατική Ευρώπη», καταλήγει ο κ. Παππάς.
Πηγή: skai.gr