Κομισιόν: Εκτός ατζέντας Παρισιού χρηματοδοτικές ανάγκες και χρέος

Η εξέταση της προόδου σε ορισμένα από τα ζητήματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο της επόμενης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος είναι ο στόχος των επαφών μεταξύ ελλήνων υπουργών και στελεχών της τρόικα, όπως δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σάιμον Ο΄Κόνορ.

Υπογράμμισε πως στην ατζέντα δεν θα βρεθεί το πώς θα καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας μετά το 2014 ή η βιωσιμότητα του χρέους, ζητήματα που θα εξεταστούν το φθινόπωρο στο πλαίσιο της αξιολόγησης, μετά την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο.

Η επιστροφή της τριμερούς στην Αθήνα αναμένεται προς τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό έχουν αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ώρα ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, ενόψει των επαφών στο Παρίσι.

Εν τω μεταξύ, με πολλές ελπίδες για την επίδειξη ευελιξίας από την πλευρά της τριμερούς μεταβαίνουν αύριο Τρίτη στη γαλλική πρωτεύουσα ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και το υπόλοιπο υπουργικό κλιμάκιο.

«Δεν βάζουμε κόκκινες γραμμές στο Παρίσι» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, που συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Υπογράμμισε πάντως πως η Αθήνα δεν περιμένει από την τρόικα να αποφασίσει πολιτικά, διευκρινίζοντας ότι ο πήχης των προσδοκιών μας έχει ανέβει πολύ υψηλά.

«Έχουμε επιταχύνει το έργο μας, έχουμε δώσει προτεραιότητα σε πολλά διαρθρωτικά μέτρα τα οποία αναμένεται να συζητήσουμε» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Την ίδια στιγμή, εύσημα στην Ελλάδα για τη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει καταγράψει από το 2009 έως σήμερα δίνει η γενική διεύθυνση Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Κομισιόν, μία ημέρα πριν τις επαφές στο Παρίσι.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Newsdesk ΣΚΑΪ