Κλείσιμο

Σκορδάς: Δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικό στο νομοσχέδιο για το γάλα

«Δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικό στο νομοσχέδιο. Θα οριστικοποιηθεί σήμερα και θα κατατεθεί στη βουλή αύριο το πρωί το αργότερο» τόνισε στον ΣΚΑΪ και στον Άρη Πορτοσάλτε για το πολυνομοσχέδιο -που περιλαμβάνει και τη ρύθμιση για το γάλα- ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

«Ο κλάδος έχει απολέσει τα 2/3 των απασχολούμενων από 8.5000 στους 3.500 κτηνοτρόφους, και έχουμε το τρίτο ακριβότερο γάλα στην Ευρώπη. Αν τα πράγματα ήταν καλά κανείς δεν θα συζήταγε αλλαγές» τόνισε.

«To 2015 τελειώνουν οι ποσοστώσεις στο γάλα, εξαιτίας της συρρίκνωσης δεν καλύπτουμε ούτε τα 2/3. Το δικαίωμα παραγωγής μας είναι σχεδόν 900.000 τόνοι και παράγουμε 600.000 έχουμε περιθώριο για ακόμη 300.000 τόνους» υπογράμμισε.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης εξήγησε ότι με τις πέντε ημέρες διάρκεια ζωής περιορίζεται όχι μόνο η εγχώρια ζήτηση για αγελαδινό γάλα, που υπερβαίνει 1,3 εκατ. τόνους ετησίως, αλλά και τις ελληνικές εξαγωγές.

Ο υφυπουργός απόδωσε τις αντιδράσεις στο φόβο στο καινούργιο, κάνοντας λόγο για «κλασική αιτία των συμπεριφορών κάποιων όταν συζητάμε αλλαγή στο καθεστώς.»

«Συρρικνώνουμε την ελληνική κτηνοτροφία με τους σημερινούς περιορισμούς. Πρέπει να αλλάξουμε πολλά πράγματα στην αντίληψή μας αν θέλουμε να γίνουμε μια χώρα παραγωγής από μια χώρα κατανάλωσης» παρατήρησε ο κ. Σκορδάς.

Αυστηρή προειδοποίηση για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου απηύθυνε από την πλευρά του στους διαφωνούντες βουλευτές ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ