Απάντηση Στουρνάρα σε Eurostat: Εμείς υπολογίζουμε το πλεόνασμα με πιο αυστηρά κριτήρια

Απάντηση στις δηλώσεις του επικεφαλής της Eurostat, ο οποίος χαρακτήρισε «καθαρές εικασίες» οποιοδήποτε στοιχείο για το ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα βγαίνει πριν τη συγκέντρωση όλων των αριθμών στα τέλη Μαρτίου, έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για επαφές με τον πρωθυπουργό.

Όπως δήλωσε ο κ. Στουρναρας, η Ελλάδα υπολογίζει το πρωτογενές πλεόνασμα με «πολύ πιο περιοριστικό τρόπο» συγκριτικά με τη Eurostat.

«Όταν βγουν τα στοιχεία θα χαρούν όλοι, όχι μόνο ο κ. Σαμαράς, αλλά και τα αρμοδία όργανα της Ε.Ε.», κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται πως κατά τις τελευταίες δύο ημέρες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έχει διαμηνύσει πως το πρωτογενές πλεόνασμα έχει μέγεθος «έκπληξη», όντας πολύ μεγαλύτερο από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού.

Από την πλευρά του, εξερχόμενος από το Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, ανέφερε ότι «η Ελλάδα βγάζει τα εθνικά στοιχεία, τα οποία θα τα επιβεβαιώσει και η Eurostat, και η τρόικα και οι πάντες».

Ερωτηθείς για το χρόνο επιστροφής της τρόικα στην Ελλάδα είπε ότι «το θέμα δεν είναι ποτέ θα επιστρέψει η τριμερής αλλά να γίνουν όλα αυτά που έχουμε πει, δηλαδή να οριστικοποιηθεί η στροφή της χώρας προς την οριστική έξοδο από την κρίση».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε σύσκεψη με τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ