Κλείσιμο

Λαβρόφ: Θέλουμε να επεκταθούμε και σε άλλους τομείς της ελληνικής οικονομίας

Την ελπίδα ότι οι εμπορικές σχέσεις των δυο χωρών δεν θα διαταραχθούν λόγω των πολιτικών συγκυριών εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε ομιλία του στο ελληνορωσικό Συμπόσιο «ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι σύγχρονες σχέσεις Ελλάδος - Ρωσίας».

Ο κ. Λαβρόφ κήρυξε, μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, την έναρξη του συνεδρίου.

Ο ρώσος ΥΠΕΞ σημείωσε ότι ο διάλογος με την ελληνική κυβέρνηση πηγαίνει πολύ καλά στους τομείς του εμπορίου και της οικονομίας, προσθέτοντας ότι η ρωσική πλευρά θέλει να τον επεκτείνει και σε άλλους τομείς, κάνοντας ενδεχομένως έμμεση αναφορά στην ενέργεια.

Πρόσθεσε επίσης ότι θεωρεί ως ιδιαίτερα σημαντική την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Αθήνα, μετά από πολύ καιρό, όπως είπε.

Συυναντήθηκε  με τον πρωθυπουργό, και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ενώ αυτή την ώρα έχει συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο. Στις 5 το απόγευμα ο κ. Λαβρόφ θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο κτίριο της Ρωσικής πρεσβείας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, υπογράμμισε ότι αποτελεί "ανεκπλήρωτο χρέος", η ολοκλήρωση του έργου του Ιωάννη Καποδίστρια για ένα σύγχρονο κράτος δικαίου, ιδιαίτερα σήμερα, μετά την κρίση, που πρέπει να παρουσιάσουμε στη διεθνή κοινότητα ένα αισιόδοξο αφήγημα.

Θα υπάρξουν συνομιλίες των αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και υπογραφή διμερών συμφωνιών.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ θα συνοδεύεται μεταξύ άλλων από τον επικεφαλής της κρατικής εταιρείας των Ρωσικών σιδηροδρόμων, Βλάντιμιρ Γιακούνιν.

Υπενθυμίζεται ότι η κρατική εταιρεία των ρωσικών σιδηροδρόμων, RZD, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον επί της αρχής για την απόκτηση του 100% των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και για την Rosco, την εταιρεία που έχει αναλάβει τη συντήρηση του τροχαίου υλικού για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Πηγή: Αχιλλέας Τόπας, Newsdesk ΣΚΑΪ