Στουρνάρας: «Έκλεισε» η συμφωνία με την τρόικα

Σε συμφωνία κατέληξε η τρόικα με την ελληνική κυβέρνηση, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων των τελευταίων εβδομάδων, δήλωσε προσερχόμενος στο συνέδριο του Economist που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Η συμφωνία, αναμένεται να ανακοινωθεί την προσεχή ώρα.

Όπως επισήμανε "έχουμε συμφωνία με την τρόικα".

Συνεχίζοντας ο κ. Στουρνάρας, δήλωσε πως η εκταμίευση των επόμενων δόσεων του δανείου αναμένεται χωρίς πρόβλημα, ενώ τόνισε πως πιθανή έξοδος της χώρας από το ευρώ θα ήταν καταστροφική.

Χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια για την πάταξη της φοροδιαφυγής μίλησε από το βήμα του συνεδρίου του Economist, ο Πόλ Τόμσεν. Όπως σημείωσε ενώ οι μισθοί μειώθηκαν σημαντικά, αυτό δεν αποτυπώνεται στις τιμές

Για αύριο Τρίτη στις 14.30 αναβλήθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στις 14.00, λόγω της συνάντησης του κ. Στουρνάρα στις 12.00 με τον επικεφαλής της τρόικας στην Ελλάδα Πολ Τόμσεν.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της τρόικας ΕΔΩ

Την ίδια ώρα
, ισχυρές πιέσεις για την αναδιάρθρωση του δημόσιου και τις απολύσεις ασκήθηκαν στην συνεδρίαση του Eurogroup στο Δουβλίνο, στον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρναρα επεσήμανε ο ίδιος μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων MNI.

Πρόσθεσε ότι οι υπόλοιποι υπουργοί οικονομικών δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί η Ελλάδα έκανε πίσω στο θέμα των απολύσεων που είναι ένα απο τα προαπαιτούμενα που έχουν ήδη υπογραφεί

Σύμφωνα με τον υπουργό η Ελλάδα ανταποκρίνεται πλέον στο στόχο για το έλλειμμα που εχει τεθεί το πρόγραμμα προσαρμογής της., αναφέροντας ότι το πρωτογενές έλλειμμα του 2012 έκλεισε στο 1% του ΑΕΠ, καλύτερα απο το στόχο του μνημονίου που έκανε λόγο για 1,5% του ΑΕΠ.

Αυτό σημαίνει κατέληξε ότι θα επηρεασθεί θετικά και η πορεία του προϋπολογισμού το 2013.


Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, Νίκος Φιλιππίδης