Σαμαράς: Στοίχημα οι επενδύσεις – ενίσχυση ρευστότητας προαναγγέλλει ο Χατζηδάκης

Το στοίχημα είναι να χτυπήσουμε την ανεργία και να προσελκύσουμε επενδύσεις όχι με ευχές και δημόσιες σχέσεις αλλά με συγκεκριμένα ουσιαστικά βήματα, δήλωσε ο πρωθυπουργός στην παρουσίαση του προγράμματος για το 2013 αναφορικά με έργα, διαρθρωτικές αλλαγές και ρευστότητα.

Απο την πλευρά του
ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, σημείωσε ότι οι τρεις άξονες της κυβέρνησης για την ανάπτυξη το 2013 είναι η ενίσχυση της ρευστότητας, τα δημόσια έργα και οι διαρθρωτικές αλλαγές.

Τόνισε ότι χρησιμοποιούμε τον Επενδυτικό Νόμο για την ενίσχυση της ρευστότητας, με πληρωμές ύψους 620 εκατομμυρίων για το 2013 από 510 εκατομμύρια το 2012.

Δήλωσε επίσης ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο θα δημοπρατηθούν έργα οδοποιίας στην Αττική και την Περιφέρεια, προϋπολογισμού 243 εκατομμυρίων και έργα ύδρευσης 103,4 εκατομμυρίων


Σύμφωνα με τον υπουργό έως το τέλος Ιουνίου θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα προκειμένου να μειωθεί κατά 50% το κόστος ίδρυσης επιχειρήσεων

Σύμφωνα με τον υπουργό υπερκαλύψαμε το στόχο για απορρόφηση ΕΣΠΑ το δεύτερο εξάμηνο του 2012, σε ποσοστό 102,64% και κινούμαστε σε ποσοστό μεγαλύτερο του μέσου κοινοτικού όρου .

Νωρίτερα περίπου 500 άτομα εμπόδιζαν την είσοδο στο υπουργείο Οικονομικών του κ. Σαμαρά. Τους συγκεντρωμένους απώθησαν αστυνομικές δυνάμεις.
Πηγή: skai.gr