Γ. Στουρνάρας: Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται - όχι σε πολιτικό επίπεδο

Ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε την Τρίτη ότι τα περιθώρια διαπραγμάτευσης με τους τροικανούς έχουν εξαντληθεί προκειμένου να χρειάζονται πλέον παρέμβαση του πρωθυπουργού σε πολιτικό επίπεδο.

«Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται με την τρόικα και όχι σε πολιτικό επίπεδο, διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση του με τον Αντώνη Σαμαρά στο Mέγαρο Μαξίμου.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν για τις κυβερνητικές εκκρεμότητες στην οικονομία και τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Ερωτηθείς εξάλλου
αν οι διαπραγματεύσεις θα έχουν ολοκληρωθεί έως τη Σύνοδο Κορυφής στις 18 Οκτωβρίου, δεν έδωσε σαφή απάντηση, ενώ πρόσθεσε ότι δεν έχει κανονιστεί ακόμη νέα συνάντηση με την τρόικα.

Προηγήθηκε ενημέρωση του πρωθυπουργού στο Μαξίμου από τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τους υπουργούς Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο, Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Κατά τη συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη να υπάρχει συντονισμένη προσπάθεια προβολής της χώρας στο εξωτερικό ώστε να αλλάξει το κλίμα υπέρ της Ελλάδας.

Αντιδράσεις κομμάτων

«Οι όποιες τυχόν ενδοκυβερνητικες διαφωνίες στις επιταγές της τρόικας είναι χωρίς πραγματικό αντικείμενο και εντάσσονται στη γενικότερη επικοινωνιακή διαχείριση του αντικοινωνικού πακέτου μέτρων» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Πρωθυπουργός γνωστός για τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του αφού δήλωσε στους ‘NEW YORK TIMES’, ότι η ημέρα, κατά την οποία έκλεισε το πακέτο των μέτρων λιτότητας, υπήρξε από τις ευτυχέστερες της πρωθυπουργίας του, τώρα επιχειρεί, με διαρροές που παραπέμπουν σε δήθεν αντάρτικο που θυμίζει εκείνο του κ. Βενιζέλου τον Σεπτέμβριο του 2011, να πείσει τους Έλληνες ότι είναι έτοιμος, αυτός ο μόνος δήθεν υπερασπιστής του ευρώ στην Ελλάδα, να τα τινάξει όλα στον αέρα. Απλά, δεν πείθει κανέναν» δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Χρήστος Ζωής.

«Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της τρόικας δεν αφορά το πόσο άγρια θα συνεχιστεί η σφαγή της εργατικής τάξης, αλλά το πώς θα ελεγχθούν οι λαϊκές αντιδράσεις» αναφέρει το ΚΚΕ.
Πηγή: skai.gr