Γαλλία: Υποχώρηση της βιομηχανικής δραστηριότητας, προβλέψεις για ύφεση

Μικρή υποχώρηση καταγράφηκε στη βιομηχανική δραστηριότητα της Γαλλίας κατά τον μήνα Ιούλιο, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση της κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας (Banque de France), η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα, 8 Αυγούστου.

Η μείωση της βιομηχανικής δραστηριότητας πηγάζει κυρίως από την πτώση στους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας και της κλωστοϋφαντουργίας, ενώ η εκτίμηση της Banque de France είναι ότι η ύφεση της δραστηριότητας στο χώρο της μεταποίησης θα συνεχιστεί κατά τους ερχόμενους μήνες.

Αντίθετα, η δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών παρέμεινε σταθερή τον Ιούλιο, ο αριθμός των εργαζόμενων αυξήθηκε και οι υπολογισμοί των γαλλικών αρχών προβλέπουν συνέχιση του κλίματος σταθερότητας κατά την επόμενη περίοδο.

Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος σε αμφότερους τους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών σημείωσε πτώση μίας μονάδας, καταπέφτοντας στους 90 βαθμούς από τους 91 που ήταν τον Ιούνιο.

Παράλληλα, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση που προκύπτει από τον μηνιαίο δείκτη επιχειρηματικής δραστηριότητας, το ΑΕΠ της Γαλλίας αναμένεται να υποχωρήσει κατά 0,1% το τρίτο τρίμηνο του 2012.

Για ολόκληρη την έκθεση δείτε εδώ (αγγλικά) ή εδώ (γαλλικά).
Πηγή: Επιμέλεια: Μαράκης Αλέξανδρος