Κλείσιμο

Γ. Προβόπουλος: «Τολμηρά βήματα» για αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση περιουσίας

«Τολμηρά βήματα προς την κατεύθυνση των αποκρατικοποιήσεων» συνέστησε στην κυβέρνηση ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, κατά τη σημερινή του συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

«[Πρέπει] να ξαναπιάσουμε από την αρχή το νήμα», δήλωσε ο κ. Προβόπουλος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις και να επιτευχθεί η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Προβόπουλος, κατά τη χθεσινή του συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά διαπίστωσε την αποφασιστικότητά του πρωθυπουργού για δράση στους τομείς αυτούς.

Συνεχίζοντας, ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας επιβεβαίωσε ότι μετεκλογικά παρατηρείται ένας επαναπατρισμός τραπεζικών καταθέσεων με «ικανοποιητικό ρυθμό», εκτιμώντας ότι το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστεί η αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον της νομισματικής ένωσης.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΤτΕ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι τους επόμενους μήνες, γνωμοδοτώντας πως με την εντατικοποίηση της κυβερνητικής δράσης θα επανέλθει ένα κλίμα εμπιστοσύνης στην αγορά ενώ η οικονομία θα καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση.
Πηγή: skai.gr