Κλείσιμο

Η Ελλάδα θα πρέπει να εργαστεί σκληρότερα και να κερδίσει τη βοήθεια

Αυστηρό μήνυμα έστειλε στην Ελλάδα η επίτροπος Δικαιοσύνης και αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βίβιαν Ρέντινγκ, καλώντας τη χώρα μας να σταματήσει να αναζητεί αποδιοπομπαίους τράγους από το εξωτερικό για τα προβλήματά της και να εργαστεί σκληρότερα, ώστε να αντιστρέψει την κατάσταση της οικονομίας της.

Χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα Kurier, η κα. Ρέντινγκ ευχήθηκε στους Έλληνες να ασχοληθούν με το να «ξαναχτίσουν το κράτος τους» και όχι με το να κατηγορούν άλλους για τα προβλήματά της οικονομίας τους.

Μάλιστα σημείωσε ότι «η αλληλεγγύη δεν είναι δωρεάν» και η Ελλάδα θα πρέπει να κερδίσει τη βοήθεια που της παρέχεται.

Ακόμα τόνισε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ δεν μπορούν απλώς να παρακολουθούν και να βλέπουν ότι δεν τηρούνται οι υποσχέσεις, σημειώνοντας ότι το δεύτερο πακέτο στήριξης θα εγκριθεί, αλλά υπό όρους, καθώς «τα χρήματα δεν μπορεί να ρέουν σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο». Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια δήλωση είχε κάνει και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Τέλος, εκτίμησε ότι «η Γερμανία έχει ήδη πληρώσει αρκετά την Ελλάδα» και τώρα απαιτείται ανάλογη χειρονομία ως αντάλλαγμα, καθώς «η αλληλεγγύη θα εξαντληθεί».
Πηγή: skai.gr