Κλείσιμο

Μ. Ντράγκι: Άτοπες οι συζητήσεις για συμμετοχή της ΕΚΤ στο κούρεμα

Το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην απομείωση του ελληνικού χρέους με τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που έχει στο χαρτοφυλάκιό της απέκλεισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη στην Φρανκφρούρτη.

«Οι συζητήσεις που γίνονται ότι η ΕΚT θα μπορούσε να μοιραστεί τις απώλειες στην απομείωση του ελληνικού χρέους είναι άτοπες» δήλωσε ο Ντράγκι, παρά τις έντονες πιέσεις που ασκεί το ΔΝΤ για το θέμα.

«Η ιδέα του να δώσει χρήματα η ΕΚΤ στο πρόγραμμα παραβαίνει κάθε κανόνα του ρόλου της τράπεζας» τόνισε.

Ο κ. Ντράγκι επιβεβαίωσε και αυτός τη συμφωνία Αθήνας – τρόικας, καθώς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λουκά Παπαδήμο ο οποίος τον ενημέρωσε σχετικά. «Χαιρετίζουμε τη συμφωνία με την Ελλάδα» δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης. Ο κ. Ντράγκι επισήμανε ότι η οικονομική προοπτική συνεχίζει να παραμένει αβέβαιη.

«Το πώς θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε θα το συζητήσουμε στο Eurogroup» πρόσθεσε ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος θα παραστεί στη συνεδρίαση του Eurogroup από κοινού με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Νωρίτερα, η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητα στο 1% τα επιτόκιά της.
Πηγή: skai.gr