Κλείσιμο

Reuters: Πιέσεις στην Ελλάδα για δημοσιονομικό έλεγχο από ευρωπαϊκά όργανα

Πιέσεις στην Ελλάδα να «παραδώσει» τον δημοσιονομικό της έλεγχο σε ευρωπαϊκά όργανα, ασκεί η Γερμανία, στο πλαίσιο των συζητήσεων για το δεύτερο πακέτο διάσωσης, σύμφωνα με ανώνυμη ευρωπαϊκή πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η πηγή αναφέρει ότι γίνονται συζητήσεις και προτάσεις στα πλαίσια του Eurogroup - μία από τις προτάσεις προέρχεται από τη Γερμανία – για το πως μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα τα προγράμματα στήριξης των χωρών που επανειλημμένα βρίσκονται εκτός στόχων.

Σύμφωνα με την πηγή, μία από τις προτάσεις είναι τα ευρωπαϊκα όργανα, που ήδη λειτουργούν στην Ελλάδα, να έχουν «συγκεκριμένες εξουσίες λήψης αποφάσεων» αναφορικά με τη δημοσιονομική πολιτική της χώρας.

«Αυτό θα μπορούσε να γίνει με ακόμα πιο αυστηρούς όρους, από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες» είπε η πηγή στο πρακτορείο.

Στο μεταξύ, ανοιχτό είχε αφήσει ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ το ενδεχόμενο ορισμού επιτρόπου για την Ελλάδα.

Μιλώντας στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk πάντως, εξήγησε ότι αν η ελληνική κυβέρνηση τηρήσει τις δεσμεύσεις της, οι οποίες έχουν από κοινού συμφωνηθεί, δεν υπάρχει λόγος καν να γίνει η σχετική συζήτηση.

Πηγή: skai.gr