Κλείσιμο

Βενιζέλος: Δεν πάμε σε εκλογές γιατί διαπραγματεύομαι το PSI

«Η χώρα δεν μπορεί να οδηγηθεί σε εκλογές την ώρα που διαπραγματεύεται το PSI. Κωλύομαι να μιλήσω δημόσια για το PSI που διαπραγματευόμαστε νυχθημερόν αλλά θα έπρεπε να μπορώ ώστε να ξέρει ο λαός τι γίνεται», είπε πριν από λίγο στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος.

«Δεν μπορεί να πάμε σε εκλογές προτού συμφωνήσουμε για το νέο δανειακό πρόγραμμα», ανέφερε ακόμη ο υπουργός σημειώνοντας ότι «η διαρκής παραγωγή αβεβαιότητας δεν βοηθά τη χώρα» για να προσθέσει: «προσωπικά ντρέπομαι να ασχοληθώ με θέματα πέραν των επιτακτικών αναγκών διάσωσης της πατρίδας μου».

Η παρέμβαση του υπουργού έγινε στο πλαίσιο της συζήτησης στην Ολομέλεια των διμερών συμφωνιών της Ελλάδας με την Καναδά και την Ελβετία για την αποφυγή διπλής φορολογίας.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Καρατζαφέρης πρότεινε ή εκλογές αύριο ή προκήρυξη εκλογών σε ένα διάστημα που θα επιτρέπει την επίλυση όλων αυτών των θεμάτων που χρειάζονται για να πάει η κυβέρνηση τη 15η Μαρτίου να δώσει τον αγώνα της.

Την ιδια ωρα το ισπανικο επενδυτικο κεφαλαιο Βεγκα μετα την αποχωρηση του απο τις διαπραγματευσεις, απειλει τωρα με αγωγες σε περιπτωση που οι ζημιες απο το προγραμμα ανταλλαγης ομολογων ξεπερασουν το 50%.

Πηγή: skai.gr