Κλείσιμο

Στοιχεία για την κοστολόγηση των μέτρων ζητά η τρόικα

Στοιχεία για την ακριβή κοστολόγηση των μέτρων, τα οποία δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμόσει η ελληνική πλευρά, θα αναζητήσει σήμερα, Τρίτη, το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας μετά τη διακοπή της τηλεδιάσκεψης των επικεφαλής της επιτροπής με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, χθες το βράδυ.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, τη Δευτέρα έγινε «μια παραγωγική και ουσιαστική συζήτηση», ενώ το πρωί της Τρίτης, οι ομάδες των τεχνικών εμπειρογνωμόνων θα διαμορφώσουν περαιτέρω μερικά από τα στοιχεία».

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος και οι δύο αξιωματούχοι του υπουργείου κ. Γ. Ζανιάς και κ. Η. Πλασκοβίτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, αφού γίνει η επεξεργασία των στοιχείων η τηλεδιάσκεψη Βενιζέλου - Τρόικας θα συνεχιστεί στις 8 το βράδυ.

Στο μεταξύ, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών - τον οποίο επικαλείται το Reuters - δήλωσε πως η Ελλάδα είναι κοντά σε συμφωνία με την τρόικα, αλλά χρειάζεται ακόμη δουλειά.

Μιλώντας τη Δευτέρα στο συνέδριο του Economist o υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι ο προϋπολογισμός του 2012 θα επικεντρωθεί στην μείωση των δαπανών, ενώ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα πετύχει το στόχο για το έλλειμμα τόσο για το 2011 όσο για το 2012 παρά την ύφεση η οποία για φέτος εκτίμησε ότι θα φτάσει στο 5,5%.

Να προχωρήσει στο κλείσιμο δημοσίων οργανισμών και να μειώσει τους μισθούς του δημοσίου προέτρεψε την ελληνική κυβέρνηση ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Μπομπ Τράα, μιλώντας στο ίδιο συνέδριο. Τόνισε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και άλλα μέτρα για να μειώσει το έλλειμμα, με ιδιαίτερη έμφαση στην μείωση του δημόσιου τομέα.

«Αυτό που ζητείται από την Ελλάδα είναι η έγκαιρη επίτευξη των στόχων που έχουν προσδιοριστεί από το μνημόνιο καθώς και η υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών και των αποκρατικοποιήσεων που έχουν συμφωνηθεί» τόνισε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ.
Διευκρίνισε, επίσης, ότι σε περίπτωση μη επίτευξης των στόχων πρέπει να λαμβάνονται διορθωτικά μέτρα, αποφεύγοντας ωστόσο να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Πηγή: skai.gr