Χατζημαρκάκης στον ΣΚΑΪ: Η Ελλάδα μπορεί να είναι πρωτοπόρος στις ΑΠΕ

Για τη στάση της Ευρώπης, και ειδικά της Γερμανίας, στην οικονομική κρίση και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Ελλάδας μίλησε την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ ο ομογενής ευρωβουλευτής του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Αναφερόμενος στην κρίση, τόνισε ότι η Ελλάδα ήταν μόνο το αδύναμο σημείο της Ευρωζώνης κάτι που κατάλαβαν οι Ευρωπαίοι, και τώρα η αλληλεγγύη στη χώρα μας θα είναι πιο υψηλή.

«Κάναμε λάθος ως προς τα δημοσιονομικά παγκοσμίως, αλλά αργήσαμε με τις αποφάσεις μας σε σχέση με τις ΗΠΑ και αν συνεχίσουμε έτσι θα έχουμε πρόβλημα» τόνισε καταλογίζοντας ευθύνες ειδικά στην κυβέρνησης της κ. Μέρκελ.

«Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα για τα καλά νέα, δηλαδή για την ανάκαμψη της οικονομίας η Ευρώπη κατάλαβε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ενδυνάμωση της οικονομίας της» τόνισε.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, τα κονδύλια του ΕΣΠΑ θα έρθουν πολύ γρήγορα η επιτροπή κάνει επιλογή των έργων και την άμεση υλοποίησή τους. Ο κ. Χατζημαρκάκης εξήγησε ότι το παλιό στυλ με την κατασκευή υποδομών χωρίς δημιουργία θέσεων εργασίας πρέπει να αλλάξει.

Ο ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι οι ΑΠΕ αποτελούν το μεγάλο δυναμικό της Ελλάδας, και πρέπει να βρεθεί τρόπος ενεργειακών εξαγωγών σε χώρες όπως η Γερμανία που λόγω του κλεισίματος των πυρηνικών εργοστασίων θα αντιμετωπίσει σοβαρό ενεργειακό πρόβλημα.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι κατά την προσεχή επίσκεψη του γερμανού υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ θα υπογραφούν πολλές συμφωνίες με την Αθήνα.

Πηγή: skai.gr