Κλείσιμο

Reuters: Μέτρα 6,4 δισ. ευρώ στο μεσοπρόθεσμο

Η ελληνική κυβέρνηση και οι ελεγκτές της τρόικας σκοπεύουν να έχουν ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής μέχρι και την Παρασκευή οπόταν και είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, δήλωσε στο Reuters κυβερνητικός αξιωματούχος. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τα βασικά σημεία του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στον κ. Γιουνκέρ στα τα οποία περιλαμβάνονται ταχύτερες αποκρατικοποιήσεις και νέα μέτρα τόσο για την αύξηση των εσόδων όσο και τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών.

Οπως αναφέρει το πρακτορείο η Αθήνα συμφώνησε και σε δημοσιονομικά μέτρα ύψους 6,4 δισ. ευρώ για το 2011 στα οποία περιλαμβάνονται αυξήσεις φόρων και περικοπές φοροαπαλλαγών.

Στο μεταξύ ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε λατά τη διάρκεια εκδήλωσης ότι "η Ελλάδα είναι πιθανό να λάβει ένα νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας έως το τέλος Ιουνίου, αρκεί να αποδείξει ότι είναι σε θέση να εφαρμόσει σκληρές μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις. "Προσωπική μου αίσθηση είναι ότι η Ελλάδα θα εξασφαλίσει ένα νέο πρόγραμμα", υπογράμμισε ο κ. Juncker.
Πηγή: skai.gr