Γιουνκέρ: Αβάσιμες οι φήμες περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους

Παντελώς αβάσιμες οι φήμες περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού εξωτερικού χρέους, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup Γιουνκέρ στην Ουάσινγκτον.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ με δηλώσεις του στην Ουάσινγκτον υπογράμμισε ότι «οι φήμες» σχετικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού εξωτερικού χρέους είναι «παντελώς αβάσιμες».

"Όλες οι φήμες και οι κερδοσκοπίες, που αφορούν την αναδιάρθρωση του ελληνικού εξωτερικού χρέους είναι παντελώς αβάσιμες. Αυτό δεν είναι καν πιθανότητα», τόνισε ο αξιωματούχος, που συμμετέχει στην αμερικανική πρωτεύουσα στις εργασίες του G20 σε επίπεδο Κεντρικών τραπεζιτών (τα οκτώ πλουσιότερα κράτη στον πλανήτη, η ΕΕ, 11 αναπτυσσόμενα).

Η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε, σήμερα, τους κύριους άξονες ενός κρατικού προϋπολογισμού διάρκειας πολλών ετών, όπου περιέχονται «ριζικές αλλαγές» σε ζητήματα τα οποία άπτονται των ιδιωτικοποιήσεων, όπως και «δομικές αλλαγές"-- χωρίς λεπτομέρειες και χρονοδιάγραμμα.

"Οι (διεθνείς) χρηματαγορές σφάλλουν, όταν θεωρούν ότι τα εξελισσόμενα κρατικά προγράμματα και όσα τελούν υπό διαβούλευση, είναι ανεπαρκώς φερέγγυα.

Είναι φερέγγυα... και είμαστε πεισμένοι ότι, εάν εφαρμοστούν όπως αναγγέλθηκαν, θα επιτύχουν», υπογράμμισε ο κ. Γιουνκέρ.

"Το ευρώ δεν θα γνωρίσει επομένως πρόβλημα. Αντιθέτως, χαρακτηρίζεται από μία σταθερότητα, που προκαλεί ευχάριστη έκπληξη, όμως μερικά κράτη της ευρωζώνης έχουν κρίση εξωτερικού χρέους», εξήγησε ο κ. Γιουνκέρ.

Στο ερώτημα, εάν επιπλέον της Ελλάδας και της Πορτογαλίας, κι άλλα κράτη στη νότια Ευρώπη θα χρειαστούν εξωτερικό δανεισμό των εθνικών τους οικονομιών, ο κ.

Γιουνκέρ απώθησε αυτήν την προοπτική.

"Είναι αυστηρά ασύγκριτες οι (δημοσιονομικές) καταστάσεις της Ιταλίας και της Ισπανίας, εξήγησε ο ίδιος.
Πηγή: skai.gr