«Δεν συζητάμε επιμήκυνση του συνόλου του χρέους»

Τη διευκρίνιση ότι Ελλάδα δεν βρίσκεται σε συζητήσεις για επιμήκυνση του συνολικού της χρέους, αλλά μόνον για τα δάνεια που λαμβάνει στο πλαίσιο του μηχανισμού χρηματοδοτικής στήριξης των 110 δισ. ευρώ έδωσε την Τρίτη, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.

Στέλεχος του υπουργείου που ζήτησε να μην κατονομαστεί δήλωσε στο Ρόϊτερς πως η κυβέρνηση πηγαίνει με πολύ συγκεκριμένη ατζέντα στις συζητήσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εστιάζει στην κατ' αρχήν συμφωνία για επιμήκυνση των δανείων των 110 δισ. ευρώ.

«Σε αυτό μένουμε. Δεν υπάρχει κάτι παραπάνω, κάτι επιπλέον περί επιμήκυνσης όλου του χρέους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι δηλώσεις του αξιωματούχου κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση με τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου στους Νέους Φακέλους της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, που τάχθηκε υπέρ της επιμήκυνσης του συνολικού χρέους της χώρας και όχι μόνο των δανείων του μηχανισμού στήριξης.

«Δεν τίθεται φυσικά θέμα επιμήκυνσης αποπληρωμής του συνολικού χρέους», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, κληθείς να σχολιάσει σχετική θέση που εξέφρασε ο κ. Πάγκαλος.
Πηγή: skai.gr