Από Αύγουστο χειμώνα παραπέμπει τις αποφάσεις για το χρέος το Βερολίνο

Τέσσερις μήνες ακόμα θα χρειαστεί να περιμένει η κυβέρνηση για τις τελικές αποφάσεις όσον αφορά το μηχανισμό απομείωσης του ελληνικού χρέους. Λίγο μετά τη συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον γερμανό ομόλογό του Όλαφ Σολτς, εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ ξεκαθάρισε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι «θα ασχοληθούμε με τη βιωσιμότητα του χρέους με το πέρας του προγράμματος», δηλαδή τον Αύγουστο.

«Θα περιμένουμε την τελική ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους» διευκρίνισε ο γερμανός αξιωματούχος. Η τελική ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους αναμένεται στα μέσα Ιουλίου ώστε να ληφθούν μέτρα ελάφρυνσής του.

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ επισήμανε ότι το υπουργείο συμβουλεύει την ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα «αξιόπιστο αναπτυξιακό σχέδιο».

Ο γερμανός αξιωματούχος απέφυγε να αναφερθεί στο αντικείμενο της συνάντησης των δύο υπουργών.

Πάντως, το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών δεν επιβεβαιώνει τις σχετικές πληροφορίες.

Σημειώνεται ότι οι εταίροι έχουν χωριστεί σε δύο «στρατόπεδα» όσον αφορά το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους, όπως προκύπτει και από την έκτακτη συνεδρίαση του Washington Group στις Βρυξέλλες την Πέμπτη.

Το «ελληνικό ζήτημα» φαίνεται πως έχει εξαντληθεί σε τεχνικό επίπεδο, και πλέον χρειάζεται να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις, ενώ ο χρόνος εξαντλείται, και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να λάβει τις αποφάσεις του για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα,


Πηγή: skai.gr