Όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή της Κυριακής στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό η Εθνική Αναλογιστική Αρχή τονίζει ότι η μεθοδολογία είναι κοινή για όλες τις χώρες της ΕΕ, καθώς την καθορίζει η ομάδα εργασίας για τη γήρανση του πληθυσμού του ECOFIN (Working Group on Ageing Populations and Sustainability - AWG).
Σύμφωνα με την ανεξάρτητη αρχή, οι προβολές που περιλαμβάνονται στις εν λόγω μελέτες γίνονται σύμφωνα με την κοινή μεθοδολογία, με πληθυσμιακές και μακροοικονομικές προϋποθέσεις που παρέχονται στην Ελλάδα -όπως και σε όλες τις υπόλοιπες χώρες- από το AWG.
Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει ότι η αποκάλυψη της Καθημερινής εκθέτει βαρύτατα την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.
Το κόμμα διερωτάται αν «θα αναζητηθούν ευθύνες για τον εμπαιγμό και τα ψέματα στους συνταξιούχους και καλή την κυβέρνηση να ασχοληθεί επιτέλους με τα προβλήματα του κόσμου αντί να ασχολείται με την προπαγάνδα του κόμματος.»
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.