Ακτοπλοΐα: Ακριβό μου... εισιτήριο

«Χρυσά» γίνονται πλέον τα εισιτήρια της ακτοπλοΐας (και όχι μόνο...) μετά τη μετατάξή τους στον συντελεστή 23%, με το κόστος να καθίσταται απαγορευτικό για πολλές οικογένειες. 

Ενδεικτικά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, για να ταξιδέψουν στο Ηράκλειο μετ’ επιστροφής δύο ενήλικες με αυτοκίνητο θα χρειαστεί να καταβάλουν 330 ευρώ... αν μείνουν στο κατάστρωμα! Αν δε κάνουν την αποκοτιά να πάρουν και καμπίνα, θα χρειαστεί να δαπανήσουν 519 ευρώ!

«Οι αυξήσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια, καθώς η επάνοδος του συντελεστή του ΦΠΑ στο 23% στην εστίαση θα πλήξουν σοβαρά τον τουρισμό» σχολίαζαν στο σταθμό μας κύκλοι της τουριστικής αγοράς. «Ειδικά για τον εσωτερικό τουρισμό το κόστος είναι απαγορευτικό» σχολίαζαν.

Σημειώνεται ότι αυξήσεις σημειώνονται και σε όλα τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς καθώς μετατάσσονται και αυτά στον συντελεστή 23%. Πρόκειται για την τιμή του ενιαίου εισιτηρίου για μετακινήσεις με λεωφορεία, μετρό, τραμ και την τιμή της μηνιαίας κάρτας ενώ αντίστοιχα θα επηρεαστούν τα κόμιστρα των ταξί, τα εισιτήρια των τρένων και τα αεροπορικά εισιτήρια εσωτερικού όπως και των ΚΤΕΛ.

Πηγή: skai.gr