Ακρίβεια: Όταν είναι φθηνότερο να πας κρουαζιέρα από το να μείνεις σπίτι

Στη Βρετανία, ο μηνιαίος προϋπολογισμός του μέσου νοικοκυριού (με 2,4 άτομα) είναι 2.548 λίρες, χωρίς όμως να συνυπολογίζεται η τελευταία αύξηση στο κόστος της ενέργειας και στις τιμές των τροφίμων.

Κάποτε, μια κρουαζιέρα ήταν προνόμιο για τους λίγους και όνειρο για τους πολλούς. Σήμερα, με την ενεργειακή κρίση και τις ανατιμήσεις στα τρόφιμα να εκτινάσσουν τα μηνιαία έξοδα των νοικοκυριών, μπορεί να είναι φθηνότερη από το να μείνει κανείς στο σπίτι του.

Σύμφωνα με την έρευνα που έκανε η Daily Mail, αυτό ακριβώς ισχύει για τους Βρετανούς.

Για να ταξιδέψει ένα ζευγάρι πριν από τα Χριστούγεννα με μία κρουαζιέρα τριών εβδομάδων από τη Βαλένθια στο Ντουμπάι, θα χρειαστεί 775 λίρες ανά άτομο, συν τα αεροπορικά εισιτήρια.

Μία κρουαζιέρα για 16 νύχτες στα Κανάρια Νησιά κοστίζει 1.299 λίρες το άτομο.

Έρευνες δείχνουν ότι στη Βρετανία, ο μηνιαίος προϋπολογισμός του μέσου νοικοκυριού (με 2,4 άτομα) είναι 2.548 λίρες, χωρίς όμως να συνυπολογίζεται η τελευταία αύξηση στο κόστος της ενέργειας και στις τιμές των τροφίμων.

«Αυτό σημαίνει ότι το ταξίδι στα Κανάρια Νησιά για δύο άτομα κοστίζει περίπου όσο και το να μείνουν στο σπίτι», σημειώνει το δημοσίευμα, καθώς οι κρουαζιέρες είναι all inclusive.

Το 2019, ο αριθμός των Βρετανών που πήγαν κρουαζιέρα αυξήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, σχεδόν στα 2 εκατομμύρια. Βέβαια, την επόμενη χρονιά, με το χτύπημα της πανδημίας, ο αριθμός μειώθηκε στα 250.000 άτομα.

«Με την κρίση ακρίβειας να επηρεάζει τόσο πολλούς, μια κρουαζιέρα μπορεί να είναι εξαιρετικό value for money. Και αυτό γιατί πολλά έξοδα περιλαμβάνονται στην τιμή που πληρώνεις αρχικά», εξηγεί η ειδική για κρουαζιέρες, Caroline Hendrie.

Πηγή: moneyreview