Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX - Παραιτήθηκε ο CEO

Η εταιρεία με έδρα τις Μπαχάμες, η αξία της οποίας προσφάτως έφτανε τα 32 δισεκατομμύρια δολάρια, προχώρησε σε αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κωδικό των ΗΠΑ κατέθεσε σήμερα το τρίτο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισματων στον κόσμο FTX μετά από τεράστια προβλήματα ρευστότητας. Παράλληλα, την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος του ανταλλακτηρίου, Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ μία μόλις ημέρα αφότου τείχε τονίσει στους επενδυτες του ότι χωρίς «ένεση» μετρητών, η εταιρεία θα έπρεπε να κηρύξει πτώχευση.

Η εταιρεία έχει  έδρα τις Μπαχάμες και η αξία της προσφάτως έφτανε τα 32 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, παραιτήθηκε από τον ρόλο του και θα παραμείνει σε συμβουλευτικό ρόλο για να βοηθήσει στη μετάβαση, ανέφερε η εταιρεία. Νέος CEO στον όμιλο διορίστηκε ο John J. Ray III, ενώ ο Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ θα παραμείνει στον όμιλο για να βοηθήσει για την ομαλή μετάβασή του. 

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος υποσχέθηκε να διεξάγει τη διαδικασία πτώχευσης με «επιμέλεια, πληρότητα και διαφάνεια». 

Σημειώνεται ότι μέσα σε λίγες μέρες, το FTX πέρασε από αποτίμηση 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε χρεοκοπία, καθώς η ρευστότητα εξαντλήθηκε, οι πελάτες ζήτησαν τα κεφάλαιά τους και η ανταγωνιστική Binance διέλυσε τη μη δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά του.

Πηγή: skai.gr