ΚΑΙΡΟΣ

Αδυνατεί να αποπληρώσει τους πιστωτές του όμιλος Espirito Santo

Προστασία από τους πιστωτές του ζήτησε την Πέμπτη ο όμιλος Espirito Santo Financial Group, επικαλούμενος αδυναμία να αποπληρώσει μέρος των ομολογιακών χρεών του. Το γκρουπ εδρεύει στο Λουξεμβούργο και επιζητά προστασία υπό την λουξεμβουργιανή νομοθεσία.

Ο όμιλος ελέγχει το 20,1% της συστημικής πορτογαλικής τράπεζας Banco Espirito Santo, γεννώντας ερωτήματα για την κεφαλαιακή επάρκεια του ιδρύματος.

Υπενθυμίζεται πως ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα είχε ζητήσει προστασία έναντι των δανειστών της μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του ομίλου, η Espirito Santo International. Ήταν η εταιρεία που είχε «επισκιάσει» την έκδοση του τριετούς ελληνικού ομολόγου στα μέσα του Ιουλίου, λόγω της αδυναμίας της να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις.

Οι εν λόγω εξελίξεις δεν είναι παρά οι τελευταίες σε μία σειρά πονοκεφάλων για τον όμιλο Espirito Santo Financial, ο οποίος είδε τον πρώην επικεφαλής της τράπεζας Banco Espirito Santo να κατονομάζεται ως ύποπτος στο πλαίσιο μίας μακράς έρευνας για «ξέπλυμα» χρήματος, φοροδιαφυγή και παραχάραξη εγγράφων.Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ