Τρεις κανόνες που κάθε fashion expert ακολουθεί

Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από πολλά μέτωπα με ατέλειωτα trends μόδας και ομορφιάς, τα οποία κατακλύζουν τα social media όπως το TikTok και το Instagram

Οι περισσότερες κοπέλες, διαφόρων ηλικιών αποφασίζουν αυθόρμητα πως θα τα ακολουθήσουν τυφλά και προσπαθούν να τα υιοθετήσουν, όχι πάντα με επιτυχία στο τέλος.

Όμως αυτό είναι εξαντλητικό και δεν συνάδει με το μέσο budget που έχει η καθεμία μας- εκτός αν έχεις την άνεση της Chiara Ferragni. Για τον λόγο αυτό, σου συγκεντρώσαμε 3 κανόνες στυλ που ακολουθεί κάθε fashion expert, γιατί είναι αρκετά σημαντικό και καλό να έχεις ένα -σχετικά- σταθερό στυλ με περιθώρια προσαρμογών, ώστε να μπορείς να χτίσεις και να επενδύσεις σε αυτό χωρίς να χρεωκοπήσεις.

#1. Δεν είναι όλα τα trends κατάλληλα για όλους

Η μόδα έχει σκοπό να είναι διασκεδαστική και να δουλεύει για το κάθε ατομικό στυλ, οπότε αν δεν ταυτίζεσαι με κάποιο trend ή δεν νιώθεις ωραία με αυτό, είναι OK! Κανείς δεν πρόκειται να σου πει ότι πρέπει οπωσδήποτε να αγοράσεις ένα ζευγάρι μπαλαρίνες για αυτή τη σεζόν, αν δεν το θέλεις, ενώ αν θέλεις να συνεχίσεις να φοράς κάτι που ήταν trend πριν από πέντε χρόνια, φόρα το για όσο σε κάνει να νιώθεις όμορφα.

#2. Σκοπός της μόδας είναι να νιώσουμε καλύτερα και να εκφραστούμε ελεύθερα

Έχουν αλλάξει τόσα πολλά τα τελευταία δυόμισι χρόνια και θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο πως η μόδα δεν αποτελεί εξαίρεση από όσα επηρέασε η πανδημία. Από εκεί που μας άρεσαν τα πιο άβολα ρούχα και παπούτσια, που μας έκαναν να δείχνουμε ψηλόλιγνες celebrities, ξαφνικά στραφήκαμε στα athleisure sets και τα στυλάτα sneakers, γιατί αυτά ήταν που μας έκαναν να νιώσουμε όμορφες και άνετες στον καναπέ του σπιτιού μας ή τη βόλτα με τα πόδια.

Άρα ό,τι μας κάνει να νιώθουμε δυσάρεστα ή άβολα, πολύ απλά το αντικαθιστούμε με κάτι άνετο και βολικό.

#3. Δεν πειράζει αν αλλάξεις γνώμη

Η μόδα κάνει κύκλους- αφού τα στυλ εναλλάσσονται περίπου κάθε 20 χρόνια – επομένως είναι απολύτως φυσιολογικό να αλλάζεις γνώμη για κάποιο ρούχο ή trend μέσα στα χρόνια. Ό,τι ξαναγυρίζει στη μόδα, γυρίζει με κάποιες διαφορετικές πινελιές ή λεπτομέρειες που σχετίζονται με το σύγχρονο στυλ, και αυτό δεν το κάνει κακό να σου αρέσει αυτή τη σεζόν, ενώ πριν 10 χρόνια το μισούσες.

Επιπλέον, μαζί με τη μόδα που προχωράει και εξελίσσεται, πάμε και εμείς για αυτό και είναι πολύ ωραίο να ανανεώνουμε το στυλ μας και να δοκιμάζουμε κάτι καινούριο που μπορεί να αποδειχθεί πετυχημένο και πολύ creative.

Πηγή: Savoir Ville