Πώς θα αποκτήσεις υπέροχα, κυματιστά μαλλιά σαν της Σίντι Κρόφορντ

Δεν χρειάζεται να πας στο κομμωτήριο αν ακολουθήσεις αυτές τις τέσσερις οδηγίες

Όταν σκέφτεσαι το ιδανικό hairstyle για μαλλιά μεσαία προς μακριά στο μήκος, αμέσως φαντάζεσαι ανάλαφρα κυματιστά μαλλιά με όγκο και λάμψη, και αυτόματα έχουμε εικόνες από πολλές celebrities που το υιοθέτησαν και το απογείωσαν κατά καιρούς.

Αυτή όμως που το καθιέρωσε σαν statement hairstyle και της αξίζει αναμφίβολα η πρωτιά είναι η Cindy Crawford και τα ’90s inspired λαμπερά μαλλιά της.

Ενώ λοιπόν συνήθως όλες σκεφτόμαστε πως αυτά τα μαλλιά μπορούμε να τα αποκτήσουμε μόνο με μια επίσκεψη σε κάποιο κομμωτήριο ή μόνο αν αφεθούμε στα χέρια ενός expert γενικότερα, ήρθαμε να κάνουμε την ανατροπή και σου συγκεντρώσαμε tips από ειδικούς του χώρου για να πετύχεις κι εσύ τα κυματιστά μαλλιά α λα Cindy Crawford.

#1. Λούσιμο 1-2 φορές την εβδομάδα

Φυσικά αυτό εξαρτάται από τον τύπο των μαλλιών και τη ποσότητα λιπαρότητας που εμφανίζει το κεφάλι, ωστόσο οι ειδικοί προτείνουν πως το συχνό λούσιμο εξασθενεί τα μαλλιά και τα κάνει θαμπά και βαρετά, ενώ η φυσική λιπαρότητα που παράγει το δέρμα μας στο κεφάλι, τα θρέφει και τα κάνει λαμπερά και υγιή.

#2. Κάνε φορμάρισμα για να τα διατηρήσεις περισσότερες μέρες

Αν είσαι κι εσύ τυχερή και τα μαλλιά σου φρεσκολουσμένα έχουν φυσικά ανάλαφρα κύματα μπορείς να τα κρατήσεις, και γύρω στη δεύτερη με Τρίτη μέρα που τα μαλλιά αρχίζουν και «κάθονται» , να τονώσεις τον όγκο και το στυλ τους με κάποιο ψαλίδι για μπούκλες ή σεσουάρ και την κατάλληλη βούρτσα.

#3. Προσοχή στο χτένισμα

Όταν τα ξεμπερδεύεις, πέρασε τη βούρτσα απαλά και με στοργή, δείχνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις άκρες οι οποίες είναι πιο ευαίσθητες και τείνουν να κάνουν ψαλίδα και να ταλαιπωρούνται. Να τα χτενίζεις συχνά και σχολαστικά για να παραμένουν λεία και ξεμπερδεμένα για να δείχνουν λαμπερά και υγιή κάθε στιγμή.

#4. Φρόντισε το δέρμα στο κεφάλι σου αλλά τις άκρες των μαλλιών σου

Η ενυδάτωση του scalp με το σωστό σαμπουάν και ίσως και κάποια μάσκα που προορίζεται για αυτή την περιοχή αλλά και ένα θρεπτικό λάδι για τις άκρες είναι απαραίτητα για τη συνολική καλή εικόνα των μαλλιών σου.

Διαβάστε ακόμη:

Τα πλεονεκτήματα των φυσικών αποσμητικών κι ένα ελληνικό skin-friendly προϊόν για αποτελεσματική προστασία

Βρήκαμε τα πιο ιδιαίτερα αρωματικά τσάγια και πρωτότυπα μείγματα βοτάνων

Πηγή: savoirville
TAGS: μαλλιά