Οι βιταμίνες που θα σου χαρίσουν υγιή νύχια

Τα περιποιημένα, υγιή νύχια είναι πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Είτε επιλέγεις ένα εντυπωσιακό μανικιούρ με nail art είτε προτιμάς να αφήνεις τα νύχια σου φυσικά, ένα είναι σίγουρο. Τα υγιή νύχια είναι σημαντικά για όλες μας.

Παρόλο που στη θεωρία μπορεί να συμφωνείς με τα παραπάνω, στην πράξη η διατήρηση γερών νυχιών είναι πιο δύσκολη υπόθεση. Η κακή διατροφή, το άγχος (που μπορεί να σε κάνει να τα τρως) ή τα πολλά ημιμόνιμα μανικιούρ είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που μπορεί να φθείρουν τα νύχια. Το αποτέλεσμα είναι τα νύχια σου να γίνονται όλο και πιο αδύναμα και να σπάνε ευκολότερα.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει λύση και μάλιστα απλή. Γιατί εκεί που το καθημερινό lifestyle συχνά υστερεί, έρχονται οι βιταμίνες να σώσουν την κατάσταση. Ποιες βιταμίνες, όμως, είναι οι κατάλληλες για ενδυνάμωση των νυχιών; Κάναμε την έρευνα μας και στις παρουσιάζουμε!

Βιοτίνη
Γνωστή ως βιταμίνη Β7, η βιοτίνη ενισχύει το πάχος και τη σφριγηλότητα των νυχιών. Μάλιστα, επιστημονικές μελέτες έχουν συσχετίσει την κατανάλωση συμπληρωμάτων βιοτίνης με αύξηση στο πάχος των νυχιών κατά 25%! Ειδικά εάν αναλογιστείς ότι η βιοτίνη δεν δημιουργείται αυτόματα από τον οργανισμό αλλά πρέπει να καταναλωθεί μέσω της τροφής, καταλαβαίνεις γιατί είναι στην κορυφή της σημερινής λίστας.

Κολλαγόνο
Ένα θαυματουργό συστατικό για το δέρμα αλλά και για τα νύχια. Τα συμπληρώματα κολλαγόνου ωφελούν τα νύχια καθώς περιέχουν αμινοξέα. Και τα αμινοξέα αυτά αποτελούν τη βάση για υγιή, γερά νύχια, προσφέροντας στον οργανισμό πληθώρα θρεπτικών ουσιών. Πιο συγκεκριμένα, έρευνες δείχνουν ότι τα συμπληρώματα κολλαγόνου βελτιώνουν την ανάπτυξη των νυχιών ενώ μειώνουν το σπάσιμο. Με άλλα λόγια, παρέχουν όλα τα οφέλη που επιθυμούμε!

Κερατίνη
Άλλο ένα δομικό συστατικό των νυχιών, η κερατίνη είναι καίρια για γερά νύχια. Μπορείς να επιλέξεις μεταξύ κάποιου συμπληρώματος που συνδυάζει την κερατίνη με βιοτίνη ή κολλαγόνο ή να την καταναλώσεις και ως ξεχωριστό συμπλήρωμα.

Ω-3
Τα Ω-3 λιπαρά οξέα ενισχύουν τον επιδερμικό φραγμό, κλειδώνοντας την υγρασία και διατηρώντας το δέρμα απαλό και ελαστικό. Έτσι, ενισχύουν και τα νύχια, κάνοντάς τα πιο λαμπερά και μειώνοντας τους ερεθισμούς.

Αντιοξειδωτικά
Εάν είσαι skincare junkie δεν θα εκπλαγείς βλέποντας τα αντιοξειδωτικά σε αυτή τη λίστα. Τα αντιοξειδωτικά, αλλά και πιο συγκεκριμένα, η βιταμίνη C είναι απαραίτητα για την καλή υγεία των νυχιών αφού είναι απαραίτητη στη σύνθεση κολλαγόνου. Παράλληλα, η βιταμίνη Ε ενισχύει την εμφάνιση των νυχιών, δίνοντας τους ένα υγιές, φρέσκο χρώμα. Επιπλέον, άλλες μορφές αντιοξειδωτικών, όπως τα εκχυλίσματα φρούτων προστατεύουν τα νύχια από το οξειδωτικό στρες.

Εάν και εσύ θες να ενδυναμώσεις τα νύχια σου και να βελτιώσεις την εμφάνιση τους, γνωρίζεις πλέον τη λύση. Για να επιλέξεις το διατροφικό συμπλήρωμα που σου ταιριάζει με περισσότερη σιγουριά, συμβουλεύσου τον δερματολόγο σου και ετοιμάσου να δεις τα νύχια σου πιο όμορφα και δυνατά από ποτέ!

Διαβάστε ακόμα: 

H φιλοσοφία του positive parenting έχει τις δικές της προκλήσεις

Το ζώδιό σου μπορεί να αποκαλύψει γιατί έχεις εμμονή με την επιτυχία

Πηγή: SAVOIRVILLE