Απλοί τρόποι για να κάνεις την ρουτίνα περιποίησης σου πιο βιώσιμη

Όσο κι αν θέλουμε να αποκτήσουμε πιο βιώσιμες συνήθειες και να καταναλώνουμε πιο υπεύθυνα, η βιωσιμότητα μοιάζει κάτι δυσπρόσιτο και, συχνά, ακριβό. Δεν είναι όμως έτσι. 
Γι’ αυτό και συγκεντρώσαμε κάποιους απλούς τρόπους για να σε βοηθήσουμε να μεταμορφώσεις τη ρουτίνα περιποίησης σου σε πιο βιώσιμη.

Ψάξε για βιώσιμα συστατικά
Η σημασία των σωστών συστατικών τόσο στην αποτελεσματικότητα όσο και στην βιωσιμότητα των προϊόντων σου είναι πρωταρχική. Γι’ αυτό και αξίζει να πάρεις λίγο χρόνο για να διαβάσεις τη λίστα συστατικών και να μελετήσεις το περιβαλλοντικό τους αντίκτυπο. Συχνά, τα φυσικά συστατικά είναι προτιμότερα καθώς δεν είναι τοξικά. Επίσης, επίλεξε συνθέσεις χωρίς parabens, sulfates, φορμαλδευγή, φθαλικές ενώσεις, χλωριούχο αμμώνιο και άλλα επιβλαβή χημικά. Γενικά, όσο πιο μικρή και απλή η λίστα συστατικών τόσο το καλύτερο.

Μια εταιρεία την οποία εμπιστευόμαστε για τα συστατικά της αλλά και για τα υψηλής ποιότητας προσιτά προϊόντα της είναι η Love Beauty and Planet. Όπως λέει και το όνομα της, τα προϊόντα της παρασκευάζονται με γνώμονα την αποτελεσματικότητα αλλά και το περιβάλλον. Εμείς ξεχωρίσαμε και προτείνουμε το Sea Salt & Bergamot Body Lotion που είναι ιδανικό για να διατηρήσεις τη δροσιά της θάλασσας ενώ ενυδατώνεις το δέρμα σου. Επίσης, προτείνουμε το βραβευμένο Murumuru Butter & Rose Conditioner για απαλά μεταξένια μαλλιά με ακαταμάχητο λουλουδένιο άρωμα. Και τα δύο αυτά προϊόντα είναι φτιαγμένα από φυσικά συστατικά, χωρίς σκληρότητα ούτε και parabens, σιλικόνες, και φθαλικές ενώσεις.

Μην ξεχνάς τη συσκευασία
Παρόλο που συχνά δεν της δίνουμε σημασία, η συσκευασία είναι καίρια σχετικά με τη βιωσιμότητα ενός προϊόντος. Για παράδειγμα, πολλές φυσικές φόρμουλες συσκευάζονται σε πλαστικές συσκευασίες. Οπότε, πέρα από την αποτελεσματικότητα του προϊόντος πρέπει να αναλογιστείς το περιβαλλοντικό αντίκτυπο της συσκευασίας του. Συγκεκριμένα, προτίμησε προϊόντα με συσκευασίες από ανακυκλωμένα υλικά, χωρίς συσκευασία ή refillable. Ευτυχώς, αρκετές εταιρείες έχουν αλλάξει τις συσκευασίες τους προσφέροντας πλέον τα προϊόντα τους σε ανακυκλώσιμες και ανακυκλωμένες συσκευασίες. Για παράδειγμα το αγαπημένο μας αντηλιακό Garnier Ambre Solaire κυκλοφορεί πλέον σε συσκευασία από ανακυκλωμένο πλαστικό και φιλική προς τη θαλάσσια ζωή!

Πες ναι σε DIY θεραπείες
Οι DIY θεραπείες με προϊόντα που έχεις ήδη στην κουζίνα σου είναι μια καλή εναλλακτική για πιο βιώσιμη ρουτίνα περιποίησης και λιγότερη κατανάλωση. Από μάσκες προσώπου με γιαούρτι, μέλι και αβοκάντο μέχρι μάσκες μαλλιών με ελαιόλαδο ή γάλα ρυζιού οι επιλογές είναι αμέτρητες. Ανακάλυψε τες!

Μείωσε την κατανάλωση σου
Τέλος, η πιο αποτελεσματική ενέργεια που μπορείς να κάνεις για μια πιο βιώσιμη ρουτίνα περιποίησης είναι να καταναλώνεις λιγότερο. Επίλεξε προϊόντα που έχουν πολλαπλές χρήσεις, είναι refillable ή έχουν ελάχιστη συσκευασία. Εμείς προτιμάμε το αγνό σαπούνι Καστίλλης σε μπάρα από την Dr. Bronner’s. Είναι ένα σαπούνι σε μπάρα που είναι βιοδιασπώμενο και έρχεται σε ανακυκλώσιμη συσκευασία φτιαγμένη από ανακυκλωμένα υλικά. Επίσης, είναι πολυχρηστικό αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σώμα, μαλλιά και πρόσωπο. Καθαρίζει απαλά χωρίς να ερεθίζει ή να ξηραίνει το δέρμα. Τέλος, είναι πιστοποιημένο vegan, fair trade και cruelty-free ενώ βγαίνει σε 8 φανταστικά αρώματα. Πως να μην το λατρέψεις;

Διαβάστε ακόμη

Τα travel kits που πρέπει να τσεκάρεις πριν φύγεις διακοπές 

Μπάρες δημητριακών με μαύρη σοκολάτα και σύκο

Πηγή: savoirville.gr