Το μονοπάτι της Εθνικής προς το μετάλλιο: Μόνο στον τελικό με Σερβία ή Σλοβενία

Εθνική

Δείτε πώς διαμορφώνεται ο δρόμος της Εθνικής ομάδας προς το βάθρο στο Ευρωμπάσκετ, μετά τη συμπλήρωση του χάρτη των «16».

Το παζλ των «16» του Ευρωμπάσκετ συμπληρώθηκε, τα νοκ άουτ στο Βερολίνο αρχίζουν το Σαββατοκύριακο και η Εθνική ομάδα μπαίνει στη σειρά αγώνων που έχουν πραγματική σημασία και αξία.

Το πρώτο εμπόδιο είναι την Κυριακή (21:45) η Τσεχία και όλοι στην «επίσημη αγαπημένη» έχουν στραμμένη την προσοχή αποκλειστικά σε αυτή, χωρίς να κοιτάζουν παραπέρα.

Όμως έχει σίγουρα ενδιαφέρον να δούμε πώς διαμορφώνεται το μονοπάτι με τους πιθανούς αντιπάλους της Ελλάδας μέχρι και τους αγώνες των μεταλλίων.

Αρχικά, σε περίπτωση πρόκρισης την Κυριακή, η Εθνική ομάδα θα παίξει στον προημιτελικό της Τρίτης με το νικητή του Γερμανία-Μαυροβούνιο που διεξάγεται το Σάββατο στις 19:00.

Αν η Ελλάδα βγει αλώβητη από αυτή τη διαδικασία και κλείσει θέση στα ημιτελικά, θα βρει μπροστά της την Παρασκευή την ομάδα που θα επιβιώσει από τα ζευγάρια Ισπανία-Λιθουανία, Φινλανδία-Κροατία και την αναμέτρηση των δύο νικητών μεταξύ τους στον προημιτελικό της Τρίτης.

Αυτό πρακτικά τι σημαίνει; Πως η Ελλάδα μπορεί να συναντήσει τη Σερβία ή τη Σλοβενία μόνο στον τελικό της διοργάνωσης (ή στον μικρό τελικό). Αναλυτικά:

Φάση των «16»

Σάββατο (10/9)

Τουρκία-Γαλλία 13:00
Σλοβενία-Βέλγιο 15:45
Γερμανία-Μαυροβούνιο 19:00
Ισπανία-Λιθουανία 21:45

Κυριακή (11/9)

Ουκρανία-Πολωνία 13:00
Φινλανδία-Κροατία 15:45
Σερβία-Ιταλία 19:00
Ελλάδα-Τσεχία 21:45

Προημιτελικά

Τρίτη 13/9

1. Ισπανία/Λιθουανία-Φινλανδία/Κροατία

2. Γερμανία/Μαυροβούνιο-Ελλάδα/Τσεχία

Τετάρτη 14/9

3. Σλοβενία/Βέλγιο-Ουκρανία/Πολωνία

4. Τουρκία/Γαλλία-Σερβία/Ιταλία

Ημιτελικά, Παρασκευή 16/9

Νικητής 1-Νικητής 2

Νικητής 3-Νικητής 4

Τελικοί, Κυριακή 18/9

Eurobasket

Πηγή: skai.gr