Ο Έλληνας στον πάγκο της Μ. Βρετανίας δηλώνει: «Όταν αρχίσει το ματς, θέλω τη νίκη»

Καπούλας: «Όταν αρχίσει το ματς, θέλω νίκη με Ελλάδα»

Ο Ανδρέας Καπούλας θα βρεθεί σε… δύσκολη θέση σήμερα. Ως βοηθός του Νέιτ Ρέινκινγκ στον πάγκο της Μεγάλης Βρετανίας θα αντιμετωπίσει την ομάδα της πατρίδας του, την Εθνική Ελλάδας, για το Ευρωμπάσκετ.
«Η Ελλάδα είναι ένα μεγαθήριο, με παίκτες στο υψηλότερο επίπεδο του μπάσκετ. Είναι ευκαιρία για μας που τους αντιμετωπίζουμε. Η Ελλάδα είναι η πατρίδα μου και αρκετές φορές στο παρελθόν την έχω αντιμετωπίσει, αλλά ζω πλέον στη Μ. Βρετανία. Νιώθω ενθουσιασμό και τιμή για αυτό το παιχνίδι αλλά όταν αρχίσει το ματς θα σκέφτομαι μόνο πώς μπορούμε να κερδίσουμε την Ελλάδα», τόνισε ο Έλληνας προπονητής που ζει κι εργάζεται εδώ και χρόνια στην Αγγλία έχοντας δουλέψει και ως head coach στις μικρές εθνικές ομάδες των Βρετανών.


Όσο για το πώς μπορεί η Μ. Βρετανία να είναι ανταγωνιστική σήμερα; «Θέλουμε να διατηρήσουμε την ενέργεια και τη συγκέντρωσή μας σε υψηλά επίπεδα για 40 λεπτά. Είναι αναμφίβολα ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Ελλάδα είναι πολύ καλή στο ανοιχτό γήπεδο και η άμυνά τους είναι αυτή που δημιουργεί και για την επίθεση. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πολύ δύσκολο να περιοριστεί, όπως και οι άλλοι μεγάλης ποιότητας παίκτες τους. Εμείς θα πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο μας και να εστιάσουμε στο να βελτιωθούμε ως ομάδα. Απέναντι στην Κροατία δείξαμε πρόοδο και κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν μπορέσαμε να έχουμε διάρκεια για να μείνουμε στο ματς στο τρίτο δεκάλεπτο. Κόντρα στην Ελλάδα θέλουμε να μείνουμε κοντά στο σκορ όσο πιο πολύ μπορούμε. Έχουμε πίστη στην ομάδα μας, ξέρουμε πως τα δύο πρώτα ματς δεν πήγαν όπως θέλαμε, αλλά δεν ψάχνουμε δικαιολογίες».

Πηγή: sport-fm.gr