Χριστουγεννιάτικος οικολογικός στολισμός στην Αθήνα

Η μόδα τις μέρες των Χριστουγέννων επιτάσσει χιλιάδες λαμπιόνια σε δρόμους, καταστήματα και σπίτια που έχουν ως αποτέλεσμα να καταναλώνονται χιλιάδες κιλοβατώρες ενέργειας. Μια μόδα πολυδάπανη και σε κάποιες περιπτώσεις κακόγουστη. Σε καιρούς οικονομικής κρίσης και κλιματικής αλλαγής η ανάγκη για εναλλακτικούς τρόπους χριστουγεννιάτικων στολισμών είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Ο κ. Λευτέρης Ραυτόπουλος είναι ο άνθρωπος που εδώ και δεκαετίες φροντίζει τη διακόσμηση κεντρικών δρόμων και σημείων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Φέτος όμως δεν θα χρησιμοποιήσει χιλιόμετρα καλωδίων και φωτιστικών μέσων για να ομορφύνει την πόλη, καθώς υπάρχει 100% οικολογικός στολισμός με τον οποίο αξιοποιείται η στιλπνότητα του υλικού. Ο στολισμός έχει τη δυνατότητα να απορροφά τον φωτισμό από τον περιβάλλοντα φωτισμό και έτσι δεν χρειαζόμαστε πλέον κατανάλωση.

Πέρυσι ο οικολογικός στολισμός δοκιμάστηκε πιλοτικά στο Κολωνάκι και σε ένα κεντρικό δρόμο της Γερμανίας ενώ φέτος κοσμεί ήδη την στοά Αρσάκη, ένα από τα δημοφιλέστερα και ιστορικά εμπορικά σημεία της Αθήνας. Οι καταστηματάρχες της στοάς μοιράστηκαν το συνολικό κόστος της διακόσμησης που στοίχισε μόλις 1.500 ευρώ και ελπίζουν στην προσέλκυση του αγοραστικού κοινού.

Τα οφέλη από αυτού του είδους το στολισμό είναι πολλά, καθώς το κόστος του αντιστοιχεί μόλις στο 1/3 του φθηνότερου στολισμού με ηλεκτρισμό, η τοποθέτηση γίνεται από ανειδίκευτους εργάτες και όχι ηλεκτρολόγους, είναι ανθεκτικό και αντέχει τουλάχιστον για 10 χρόνια ενώ κατασκευάζεται 90% στην Ελλάδα από Έλληνες και εξάγεται σε όλο τον κόσμο.

Τις επόμενες μέρες οικολογικά θα στολιστούν και άλλα σημεία της Αθήνας και δεν είναι λίγοι αυτοί που ελπίζουν πως με αφορμή την κρίση τα ηλεκτρικά στολίδια κάποια στιγμή θα αποτελέσουν παρελθόν.
Πηγή: skai.gr