Χωματερή ο βυθός της Ρόδου

Εκστρατεία καθαρισμού των παραλιών, και του θαλάσσιου βυθού, της Ρόδου πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με πρωτοβουλία της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Δωδεκανήσου.

Τα αποτελέσματα της νέας αυτής δράσης ήταν εντυπωσιακά, προκαλώντας ωστόσο ανησυχία και απογοήτευση για τη μεταχείριση που επιφυλάσσουν ορισμένοι πολίτες στο περβάλλον.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην "Έλλη", το Ζέφυρο, στο Λαδικό και στη Λίνδο, όπου έγινε η επιχείρηση καθαρισμού, μαζεύτηκαν δεκάδες τσάντες σκουπιδιών, ενώ από τους βυθούς ανασύρθηκαν ογκώδη αντικείμενα (τροχοί, μπαταρίες αυτοκινήτου, θαλάσσια ποδήλατα, σκουριασμένα βαρέλια, σχοινιά, μπουκάλια, πλαστικά κλπ), όλα ξεχασμένα από τον χρόνο.

Από την παραλία "Έλλη", ο νομάρχης Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης, με την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος, ο αντινομάρχης Στάθης Κουσουρνάς και ο διευθυντής του Υδροβιολογικού Σταθμού Ρόδου Ανδρέας Σιούλας, εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για την εικόνα που αντίκρισαν, καλώντας τον απλό πολίτη να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να εκδηλώνει εμπράκτως, και με ενεργό συμμετοχή σε τέτοιες δράσεις, το ενδιαφέρον του για την προστασία του περιβάλλοντος στο νησί μας.
Πηγή: skai.gr