Χιλιάδες δηλητηριώδη καβούρια-αράχνες κατακλύζουν παραλία της Κορνουάλης – Δείτε φωτογραφίες

Τα καβούρια-αράχνες, που είναι άμεσα αναγνωρίσιμα για τα μακριά τους πόδια και τις δαγκάνες τους, έχουν δηλητηριώδες δάγκωμα για το θήραμά τους, αλλά ακίνδυνο για τον άνθρωπο

Οι παραθεριστές ενημερώθηκαν από τις αρμόδιες αρχές, καθώς χιλιάδες δηλητηριώδη καβούρια-αράχνες έχουν κατακλύσει ένα τουριστικό hot-spot στην Κορνουάλη, όπως γράφει η «Mirror». 

Αυτό συμβαίνει μόλις λίγες ημέρες αφότου ένας ψαροντουφεκάς ισχυρίζεται ότι τον δάγκωσε καρχαρίας και ότι η ακτογραμμή της Κορνουάλης πλημμύρισε από μέδουσες. Τα καβούρια-αράχνες έχουν συγκεντρωθεί στα ρηχά νερά St Ives στην Κορνουάλη, για να αποβάλουν το κέλυφός τους πριν επιστρέψουν στον ωκεανό.

Τα καβούρια-αράχνες σε παραλία της Κορνουάλης

Οι λουόμενοι στην παραλία Porthgwidden δεν αποθαρρύνθηκαν εντελώς και κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να κολυμπήσουν πάνω από το στρώμα των καβουριών για να δουν το θέαμα που προκαλούσε ανησυχία. 

Τα καβούρια-αράχνες, που είναι άμεσα αναγνωρίσιμα για τα μακριά τους πόδια και τις δαγκάνες τους, έχουν δηλητηριώδες δάγκωμα για το θήραμά τους, αλλά ακίνδυνο για τον άνθρωπο.

Τα καβούρια-αράχνες σε παραλία της Κορνουάλης

Τα καβούρια μπορούν, συνήθως, να παρατηρηθούν κοντά στην ακτή το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, καθώς συγκεντρώνονται για να προστατευτούν. Αν και δεν είναι ασυνήθιστο να τα δει κανείς στα ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου, μαζικές συγκεντρώσεις όπως αυτή γίνονται όλο και πιο συχνές το καλοκαίρι λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας της θάλασσας.

Πηγή: skai.gr