Τσιρώνης για πετρελαιοκίνηση: Κάναμε θαυμάσιο δώρο στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία

«Κάναμε ένα θαυμάσιο εμπορικό δώρο στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία» δήλωσε την Παρασκευή στο ΣΚΑΪ για την για την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να επιτραπεί η πετρελαιοκίνηση ο Γιάννης Τσιρώνης, επικαλούμενος και δηλώσεις άλλων υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ.

«Δεν υπάρχει συζήτηση για φόρο στην πετρελαιοκίνηση και αλλαγή της κατάστασης έχουμε πολύ πιο σοβαρές προτεραιότητες» επανέλαβε πάντως.

«Τα αυτοκίνητα αυτά μέχρι να ζεσταθούν είναι ρυπογόνα και εκπέμπουν μικροσωματίδια» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος.

«Αργά ή γρήγορα το θέμα της πετρελαιοκίνησης θα ανοίξει στην Ευρώπη. Δεν μπορούμε να αφήσουμε στο απυρόβλητο τα πετρελαιοκίνητα. Δεν ετέθη θέμα στο υπουργικό συμβούλιο, αν τεθεί όμως, εύνοια δεν μπορεί να υπάρχει. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Δεν μπορούμε να δείχνουμε εύνοια στα πετρελαιοκίνητα» τόνισε.

Για τα μεταλλεία στις Σκουριές ο υπουργός είπε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει νηφάλια και σε πολύ μεγάλο βάθος το θέμα.

Τόνισε ότι η απόφαση του ΣτΕ αφορά μόνο μέρος των θεμάτων που αντιμετωπίζουν α μεταλλεία. «Μπορεί να μην μπορεί να βγάλει η εταιρεία να βγάλει χρυσό αλλά μπορεί να βγάλει χαλκό» σημείωσε, ενώ δήλωσε έτοιμος να μεταβεί στη Θεσσαλονίκης για συνομιλίες με την Ελληνικός Χρυσός από κοινού με τον υπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Παρεμβαίνοντας ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος σημείωσε ότι δεν «είναι λύση να έρθουν πάνω οι υπουργοί και μαζί τους κλακαδόροι.»

«Η ιστορία να μπει επί μιας βάσης λογικής (...) υπάρχει σύγχυση στον κόσμο, να καθίσουμε σε ένα τραπέζι να συζητήσουμε» είπε.

«Έχω στείλει επτά επιστολές για συνάντηση και δεν έλαβα καμία απάντηση» τόνισε δε ο κ. Θεοδωρακόπουλος.
Πηγή: skai.gr