Σε «τοπίο στην ομίχλη» έχει μεταβληθεί η Μεσόγειος, με μικροσωματίδια από τις φωτιές και αφρικανική σκόνη να προκαλούν αποπνικτική ατμόσφαιρα.  

Εξαιτίας των πολλών πυρκαγιών στην περιοχή.η ποιότητα του αέρα πάνω από τη χώρα μας, και γενικότερα την Ανατολική Μεσόγειο, είναι χαμηλή και σήμερα Πέμπτη σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr

Η δορυφορική εικόνα ορατού φάσματος που το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr επεξεργάστηκε νωρίς το πρωί είναι αποκαλυπτική της μετεωρολογικής κατάστασης που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο. Ένας μεγάλος αριθμός δασικών πυρκαγιών που βρίσκεται σε εξέλιξη, κυρίως σε Ελλάδα και Τουρκία, απελευθερώνει πολύ μεγάλες ποσότητες μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα. Ο καπνός παρασύρεται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τις εστίες των πυρκαγιών, και φτάνει μέχρι τη Βόρεια Αφρική.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με το meteo, υψηλή είναι και η συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης πάνω από την περιοχή μας, η οποία συμβάλλει επίσης στη χαμηλή ποιότητα του αέρα. Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας λόγω της υψηλής συγκέντρωσης μικροσωματιδίων και της υγρασίας παρατηρείται υγρά αχλύς και ομίχλη.

Σημαντική βελτίωση της ποιότητας του αέρα αναμένεται από την Παρασκευή με την ενίσχυση των βορειοδυτικών ανέμων που θα απομακρύνουν μεγάλη ποσότητα ρύπων.

Αναλυτικά ο καιρός στο skaikairos.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις