Τοξικός βούρκος η λίμνη Κουμουνδούρου

Μη αναστρέψιμη χαρακτηρίζουν πλέον οι επιστήμονες την κατάσταση της λίμνης Κουμουνδούρου στον Ασπρόπυργο, η οποία από τόπος μοναδικής φυσικής ομορφιάς έχει μετατραπεί σε τοξικό βούρκο, παρόλο που είναι ενταγμένη στο σύστημα ΝΑTURA.

Η λίμνη έχει μετατραπεί σε δεξαμενή πετρελαιοειδών από τις παρακείμενες βιομηχανίες και τα διυλιστήρια, ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκεται και ένα στρατόπεδο στο οποίο αποθηκεύονται υγρά καύσιμα, αλλά και η χωματερή των Άνω Λιοσίων.

Δυστυχώς μαθαίνουμε ότι υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού του υπουργείου Ανάπτυξης να μεταφερθούν οι δεξαμενές πετρελαίου από το Πέραμα. Αν μετεγκατασταθούν εκεί κι άλλες δεξαμενές πετρελαίου, είναι η οριστική καταστροφή, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος Ασπροπύργου.

Υπενθυμίζεται ότι το 1991 ο ΥΠΕΧΩΔΕ είχε καταθέσει πρόταση παρεμβάσεων για τη λίμνη, η οποία όμως έμεινε στα χαρτιά. Το 2001 εκπονήθηκε άλλη μελέτη η οποία επίσης δεν υλοποιήθηκε ποτέ, όπως άλλωστε και αυτή της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Οι μελέτες προβλέπουν μεταξύ άλλων τη διαμόρφωση ειδικών χώρων αναψυχής και την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της ευρύτερης περιοχής.
Πηγή: skai.gr