Spiegel: «Η Ελλάδα θέλει να προμηθεύσει με αιολική ενέργεια τη Γερμανία»

«Μόνο φέτος, η Ελλάδα έχει σχεδόν διπλασιάσει τη δυναμική της σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια»

«Η Ελλάδα θέλει να προμηθεύσει με αιολική ενέργεια τη Γερμανία» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα του Spiegel.

«Η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε στη Γερμανία και την Αυστρία την κατασκευή μιας απευθείας ηλεκτρικής σύνδεσης. Ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας δήλωσε την Πέμπτη ότι θα μπορούσε να μεταφερθεί πράσινη ηλεκτρική ενέργεια από την Ελλάδα στην κεντρική Ευρώπη. ‘Δεν είναι εύκολο έργο, αλλά υπάρχει μεγάλη ανάγκη για πράσινη ενέργεια στη νότια Γερμανία, την οποία μπορεί να παράσχει η Ελλάδα’, δήλωσε. 

Η αρχική ισχύς της διασύνδεσης θα μπορούσε να είναι 3 γιγαβάτ και θα μπορούσε να διασχίζει την Αλβανία και άλλες βαλκανικές χώρες, ανέφερε ο Έλληνας υπουργός. 

«Μόνο φέτος, η Ελλάδα έχει σχεδόν διπλασιάσει τη δυναμική της σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια στα 3,8 γιγαβάτ. Στόχος της κυβέρνησης είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να καλύπτουν το 70% των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια έως το 2030» σχολιάζει το Spiegel.
 

Πηγή: DW - Μαρία Ρηγούτσου