Η σπάνια στιγμή που τάρανδος χάνει τα κερατά του - Δείτε βίντεο από κάμερα ασφαλείας

Το βίντεο δημοσιεύθηκε τόσο στο Facebook όσο και στο TikTok κάνοντας συνδυαστικά 335.400 προβολές από το πρωί της Παρασκευής.

H κάμερα κλειστού κυκλώματος σε σπίτι ζευγαριού στην Αλάσκα αποτύπωσε το «ένα στο εκατομμύριο περιστατικό», το οποίο και φυσικά κοινοποίηθηκε έπειτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λαμβάνοντας διαστάσεις viral.

@tyrabogert Replying to @anicole0827 part 2!! #alaska#moose#bullmoose ♬ original sound - Tyra Bogert

Συγκεκριμένα, ένας τάρανδρος περπατά κατά μήκος του σπιτιού σταματά, τινάζει το σώμα του, ακριβώς όπως κάνει και ο σκύλος όταν θέλει να στεγνώσει από νερά κι έπειτα ακούγεται ένας ήχος.

Τα κέρατα του πέφτουν από το κεφάλι.

Το ζώο, τρομαγμένο προφανώς από τον θόρυβο και από την αίσθηση αυτού που του συνέβη, εξαφανίζεται τρέχοντας με "αστραπιαία ταχύτητα", στη συνέχεια.

και τον θόρυβο αυτού από την απώλεια των κέρατων του καθώς έφυγε γρήγορα.

Το βίντεο δημοσιεύθηκε τόσο στο Facebook όσο και στο TikTok κάνοντας συνδυαστικά 335.400 προβολές από το πρωί της Παρασκευής.

@tyrabogert Moose dropping antlers at my house! #moose#antler#shedding #scaredtheshitoutofhim ♬ original sound - Tyra Bogert

Επιπρόσθετη ανάρτηση του βίντεο, στο TikTok, αργότερα, έκανε 18,6 εκατομμύρια προβολές και απέσπασε 2,6 εκατομμύρια likes.

Τάρανδοι συναντώνται στη Σκανδιναβία (συμπεριλαμβανομένης και της Ισλανδίας), στην ευρωπαϊκή Ρωσία, στη Σπιτσβέργη και αλλού, στη βόρεια Ρωσία συμπεριλαμβανομένης της Νόβαγια Ζεμλιά, στην ασιατική Ρωσία, στη Βόρεια Αμερική, στη Γροιλανδία, στον Καναδά και στην Αλάσκα. 

Εξημερωμένοι τάρανδοι βρίσκονται κυρίως στη βόρεια Σκανδιναβία και τη Ρωσία και άγριοι τάρανδοι κυρίως στη Βόρεια Αμερική, τη Γροιλανδία και την Ισλανδία.

Το βάρος του θηλυκού ποικίλει μεταξύ 60 και 170 κιλών.

Σε μερικές υποκατηγορίες ταράνδου το αρσενικό είναι λίγο μεγαλύτερο. Σε άλλες, το αρσενικό μπορεί να φτάσει μέχρι τα 300 κιλά.

Και τα δύο φύλα αναπτύσσουν κέρατα, τα οποία (για τη Σκανδιναβική ποικιλία) στα γέρικα αρσενικά πέφτουν τον Δεκέμβριο, στα νεαρά αρσενικά την άνοιξη και στα θηλυκά το καλοκαίρι.

Πηγή: skai.gr