Running Out of Time: Η μεγαλύτερη σκυταλοδρομία για το περιβάλλον σε 18 χώρες

Χιλιάδες δρομείς, ποδηλάτες και ιστιοπλόοι θα μεταφέρουν τη σκυτάλη σε μία μοναδική διαδρομή 7.767 χλμ μέχρι τη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, COP27.

Η Running Out of Time, η «μαζικότερη σκυταλοδρομία που έχει επιχειρηθεί ποτέ», από τη Γλασκόβη της Σκωτίας έως το Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου, ξεκινά την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου.

Μία εμβληματική σκυτάλη θα διασχίσει χέρι με χέρι 18 χώρες και θα μεταφέρει το περιβαλλοντικό μήνυμα από τη νέα γενιά στους παγκόσμιους ηγέτες στη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, COP27.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, που συντονίζει το ελληνικό τμήμα της σκυταλοδρομίας «χιλιάδες δρομείς, ποδηλάτες και ιστιοπλόοι θα μεταφέρουν τη σκυτάλη σε μία μοναδική διαδρομή 7.767 χλμ. που θα διασχίσει 18 χώρες».

Η σκυτάλη αποτελείται από 18 μέρη, ένα για κάθε χώρα της διαδρομής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η σπειροειδής μορφή της σκυτάλης αντιπροσωπεύει τα τέσσερα βασικά επίπεδα κλιματικής δράσης, στα οποία μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα, διεθνές, εθνικό, τοπικό και ατομικό.

Το περιβαλλοντικό μήνυμα προς τους ηγέτες στην COP27 συντάχθηκε από το διεθνές Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE) σε συνεργασία με το δημοτικό σχολείο Sunnyside της Γλασκόβης. Γραμμένο στα αγγλικά και τα αραβικά θα σφραγισθεί στη σκυτάλη κατά την εναρκτήρια τελετή στη Γλασκόβη στις 30 Σεπτεμβρίου.

«Η ποιοτική εκπαίδευση για το κλίμα είναι ζωτικής σημασίας εάν θέλουμε να εξοπλίσουμε τους πολίτες όλων των ηλικιών με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να οικοδομήσουμε ένα μέλλον στο οποίο όλοι μπορούν να ευημερήσουν», σημειώνει, μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, και αντιπρόεδρος του FEE, Νίκος Πέτρου, τονίζει: «Η σκυταλοδρομία αυτή είναι μία μοναδική ευκαιρία να κινητοποιηθούμε. Ενώστε τη φωνή σας με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες όλου του κόσμου για να απαιτήσουμε ποιοτική εκπαίδευση για την κλιματική αλλαγή, που θα δώσει σε όλους μας τις γνώσεις και δεξιότητες που θα μας επιτρέψουν να αντιμετωπίσουμε την περιβαλλοντική κρίση και να παλέψουμε για μια βιώσιμη Γη. Εγγραφείτε για να τρέξετε σε κάποιο από τα τμήματα της ελληνικής διαδρομής».

Πηγή: skai.gr