Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ.: Ο πλανήτης είναι αντιμέτωπος με υπαρξιακή κρίση

Ο σταρ του Χόλιγουντ, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ ηγείται ενός επενδυτικού ταμείου που θα προσπαθήσει να εντοπίσει ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις πράσινης τεχνολογίας για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Το ταμείο Footprint Coalition έχει ήδη επενδύσει σε επιχειρήσεις, όπως η Cloud Paper, η οποία παράγει χαρτί υγείας από μπαμπού και έχει αποστολή να σώσει ένα δισεκατομμύριο δέντρα.

Ο γνωστός από τον ρόλο του ως υπερήρωας Iron Man σε ταινίες της Marvel σε συνέντευξή του στο BBC, είπε ότι θέλει να βγει από τον φανταστικό κόσμο του χαρακτήρα των Avengers και να αντιμετωπίσει την πραγματική απειλή για τον πλανήτη.

Δεν είμαι πλέον παιδί. Και θέλω πραγματικά να βρω πράγματα που νομίζω ότι είναι δυναμικά και ενδιαφέροντα, τόνισε εξηγώντας ότι μεγάλο μέρος του ρόλου του στο ταμείο Footprint Coalition θα αφορά στη χρήση των δεξιοτήτων του για να αφηγηθεί μια ιστορία για την κλιματική αλλαγή και για την τεχνολογία που μπορεί να την κερδίσει, στους 100 εκατομμύρια θαυμαστές του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«O πλανήτης είναι αντιμέτωπος με υπαρξιακή κρίση» τόνισε και πρόσθεσε ότι η καθοριστική στιγμή που τον αφύπνισε για την απειλή ήταν οι πυρκαγιές στο Μαλιμπού το 2018.

Οι τομείς, στους οποίους επικεντρώνεται είναι οι μεταφορές, η ενέργεια και τα καταναλωτικά προϊόντα.

Ο ηθοποιός υπογράμμισε ότι ελπίζει ότι ορισμένες από τις επιχειρήσεις που υποστηρίζει θα παράγουν τεχνολογία που θα έχει πραγματικό αντίκτυπο στον κόσμο. «Θα νιώσω ότι είχα ένα μικρό ρόλο σε αυτό» είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ