«Καμπανάκι» από τους ψαράδες στα Δωδεκάνησα- Γεμάτες οι θάλασσες από λαγοκέφαλους

Πρόκειται για ένα είδος καταστροφικό για τα αλιεύματα της περιοχής, επικίνδυνο για τον άνθρωπο, αφού καταγράφτηκαν πολλές επιθέσεις σε λουόμενους και ψαροντουφεκάδες

Προβληματισμένοι είναι οι αλιείς και οι λουόμενοι  κυρίως στα Δωδεκάνησα, όπου το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονη παρουσία Λαγοκέφαλων.

Λίγες μέρες νωρίτερα σε εξωτερικό μόλο, στο λιμάνι ψαρεύτηκε ένα τέτοιο ψάρι που μάλιστα ξεπερνούσε τα έξι κιλά.

Σύμφωνα με τον Παλμό της Καλύμνου στην περιοχή υπάρχουν πάρα πολλοί από τους λεγόμενους “Λεσεψιανούς μετανάστες”, όπως ονομάζονται τα ωκεάνια ψάρια που μετακόμισαν στη Μεσόγειο μέσω της Διώρυγας του Σουέζ και έχουν κατακλύσει τις θαλάσσιες περιοχές της χώρας.

@fishingingreece Τραγική η κατάσταση στη Ρόδο, έχει γεμίσει η #θαλασσα τοξικά #λαγοκέφαλα... #Ψάρεμα ♬ original sound - Fishing in Greece

Πρόκειται για ένα είδος καταστροφικό για τα αλιεύματα της περιοχής, επικίνδυνο για τον άνθρωπο, αφού καταγράφτηκαν πολλές επιθέσεις σε λουόμενους και ψαροντουφεκάδες, ειδικά όταν είναι κοπάδια ή παρόμοιου μεγέθους.

Mάλιστα, το δημοσίευμα, επισημαίνει πως πριν αρκετό καιρό, που ένας λαγοκέφαλος βγήκε στα αβαθή σε παραλία της Καρπάθου και επιτέθηκε σε λουόμενο.

Αποτελεί μόνιμο πονοκέφαλο για τους παράκτιους αλιείς αυτό το ξενικό είδος, όπως και άλλα πολλά, το οποίο να επισημανθεί πως προκαλεί τον θάνατο αν καταναλωθεί το κρέας του, που βλέπουν τα αλιεύματα να μειώνονται ανησυχητικά αλλά και τα εργαλεία της δουλειάς τους να καταστρέφονται.

Σημειώνεται πως αλιείς αναφέρουν ότι γεμάτη από το άγριο αυτό είδος ψαριού είναι και η Ρόδος.

Μάλιστα, όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσιεύεται στο TikTok η κατάσταση στα νερά προς τη Λίνδο είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τους επαγγελματίες ψαράδες

ΠΗΓΗ: SKAIGR- Παλμός της Καλύμνου

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: TIKTOK- Παλμός της Καλύμνου