Σε εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η παρουσία της κακοκαιρίας «Ιανός» σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας με τα νησιά του Ιονίου να βρίσκονται στο επίκεντρο, με ισχυρούς ανέμους και βροχές να πλήττουν Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Σε πολλές περιοχές της Κεφαλονιάς υπάρχει διακοπή ρεύματος σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Σάμης στον ΣΚΑΪ. 

Μεγάλα προβλήματα υπάρχουν στην Ιθάκη. Σύμφωνα με δηλώσεις του έπαρχου Ιθάκης κ. Θανάση Λεβιτσάνη στον ΣΚΑΪ, το μεγαλύτερο χτύπημα της κακοκαιρίας βρίσκεται στο νησί, μέχρι αυτή την ώρα. Το ρεύμα έχει κοπεί από τις 4 τα ξημερώματα ενώ πλημμύρισαν για πρώτη φορά στο νησί πολλά σπίτια. Ευτυχώς δεν έχει κινδυνεύσει η ζωή κάποιου πολίτη. Στη βόρεια πλευρά του νησιού έχουν πέσει κολώνες σύμφωνα με τον κ. Λεβιτσάνη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μέχρι τη μία μετά τα μεσάνυχτα δεν υπήρχαν αναφορές για ιδιαίτερα προβλήματα, εκτός από περιορισμένου αριθμού ειδοποιήσεις για κοπές δέντρων στην Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.

Οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι οι Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Αχαΐα, Αρκαδία, Μεσσηνία, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπάρχει μερική μετατόπιση της πορείας του Ιανού, καθώς δεν αναμένεται να εισχωρήσει στην ενδοχώρα της Πελοποννήσου.
Μετά τις 3 τα ξημερώματα ξεκίνησε να βρέχει και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, χωρίς ωστόσο να καταγραφούν έντονα φαινόμενα.

Σύμφωνα με την χθεσινή ενημέρωση από τη Χριστίνα Σούζη, ο κυκλώνας αυτή τη στιγμή είναι ακόμα ανοιχτά του Ιονίου.

Την Παρασκευή, θα παραμείνει δυτικά της Πελοποννήσου και δεν θα περάσει μέσα από την Πελοπόννησο μέχρι το Σάββατο. Στη συνέχεια θα κινηθεί νότια της Πελοποννήσου και μετά θα φύγει.

Επομένως, το καλό σενάριο είναι ότι θα επηρεαστεί μικρότερη περιοχή από ό,τι αρχικά φαινόταν. Επίσης, στην Αττική δεν θα είναι τόσο έντονα τα φαινόμενα.

Νωρίς το Σάββατο θα αρχίσουν να εξασθενούν τα καιρικά φαινόμενα. 

Δείτε αναλυτικότερα την πρόγνωση του καιρού στο Skaikairos.gr

Πού θα έχουμε τις περισσότερες και εντονότερες βροχές

Παρασκευή 18/9 νωρίς το πρωί:

•    Νησιά Ιονίου
•    Αιτωλοακαρνανία
•    Δυτική Πελοπόννησος

Παρασκευή 18/9 απόγευμα:

•    Στερεά
•    Εύβοια

Σάββατο 19/9 πρωί:

•    Στερεά
•    Αττική
•    Α.ΒΑ. Πελοπόννησος

Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι στη δυτική Ελλάδα και στο Ιόνιο, ενώ οι ριπές του ανέμου μπορεί να φτάσουν έως και τα 11-12 μποφόρ.
 

Πηγή: skai.gr