ΚΑΙΡΟΣ

Πράσινο φως για ΧΥΤΑ στην Κερατέα

Θα κατασκευαστεί τελικά ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) στην Κερατέα, παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων και της δημοτικής αρχής.

Η επταμελής σύνθεση του Ε' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (με τις υπ’ αριθμ. 2862 - 2864/2007 αποφάσεις της) ομόφωνα απέρριψε την αίτηση του δήμου και κατοίκων του δήμου που ζητούσαν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις με τις οποίες εγκρίθηκε η κατασκευή ΧΥΤΑ στην τοποθεσία "Βραγόνι".

Το ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς των προσφευγόντων, κρίνοντας ότι είναι σύμφωνη με τα άρθρα 24 και 117 του Συντάγματος και την ισχύουσα νομοθεσία η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την επιλογή του χώρου κατασκευής ΧΥΤΑ στον δήμο Κερατέας.

Να σημειωθεί ότι με προηγούμενες αποφάσεις του ίδιου Τμήματος του ΣτΕ έχει επιτραπεί η κατασκευή ΧΥΤΑ στους δήμους Φυλής και Γραμματικού Αττικής.

Συγκεντρωση διαμαρτυριας στην κεντρικη πλατεια της Κερατεας πραγματοποιησαν την Τετάρτη το απόγευμα οι κατοικοι της περιοχης, διαμαρτυρόμενοι για την αποφαση του ΣτΕ.Πηγή: skai.gr